www.car.cz
 

Šestnáctistovky Clia porazila na rychlém Vyškově všechna „pévéčka“
     5.9.2005 23:02 - tisková zpráva


Böttcher Rally Vyškov byla další konfrontací Romana Odložilíka s českou soutěžáckou špičkou. Ačkoliv jej může mrzet, že ve skupině skončil „až“ druhý, šesté místo absolutně před všemi automobily skupiny produkčních vozů svědčí o perfektním výkonu.

 

Pilot bleděmodrého clia neodjížděl do Vyškova ve stoprocentní pohodě, protože se mu nevydařila domácí Barum rally Zlín. „S barumkou jsem byl absolutně nespokojený. Poté, co jsem dostal v sobotu defekt, se poškodila geometrie a vycestovali jsme do lesa. Tím jsem ztratil důvěru v auto a navíc i chuť do dalšího závodění. Těsně před startem Vyškova jsem navíc dostal horečku, takže jsem myslel, že přichází další smolná rallye,“ popisoval své rozpoložení před startem Odložilík.

 

Navzdory vlastnímu očekávání ovšem vyrazil do závodu velkým stylem a už na první rychlostní zkoušce zaujal místo na čele skupiny A. Z toho jej záhy sesadil Peták, v souboji dvou clií ale hrály roli sekundy a bitva byla opravdu strhující. „Sledoval jsem pozorně všechny časy konkurentů. Překvapilo nás, že jsme rychlejší než enka na trati, která našim autům příliš nesedí,“ komentoval jezdec.

 

Ještě jednou se posádka Trumf Rally Teamu podívala na výsluní skupiny, pak je ale opět překonal Peták a do poslední rychlostní zkoušky si vezl náskok 4,4 sekundy. „Byl jsem rozhodnutý celý Petákův náskok vymazat, ale na poslední erzetě jsem na jednom místě zbytečně ubral a navíc vyrobil malou chybičku, takže jsem stáhnul jenom dvě sekundy. Moc mě to druhé místo mrzí, na druhou stranu s šestou příčkou absolutně jsem velmi spokojen.

 

Myslím, že to vypovídá o tom, že se jelo opravdu naplno, a musím smeknout i před Pepou a poděkovat mu za pěkné závody. Příště snad už budeme lepší,“ doufá Odložilík a dodává: „Základní podmínkou úspěchu je stoprocentně věřit autu, protože člověk musí jet opravdu na hraně. Podvozek jsme už celkem dopilovali, ale stále máme co zlepšovat. Letošní sezona je pro nás výsledkově zatím celkem smolná, snad se to k závěru roku obrátí.“     

                                   

           tisková zpráva

-Vicky- Media Productions  

       foto: V. Hausknotz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vyškov 2005, Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose