www.car.cz
 

David Komárek dovezl z Vyškova bronz
     5.9.2005 23:15 - Pavel Jelínek


Vyškov: Celkem 78 posádek se postavilo na start  XIV. ročníku Böttcher Rally Vyškov, která byla sedmou soutěží letošního seriálu mistrovství ČR ve sprintrally. K horkým favoritům na přední umístění patřila před startem posádka okříšského Evocars klubu, David Komárek a Zdeněk Roupec, kteří startovali na voze Mitsubishi Lancer EVO VI v nejsilnější třídě A8 nad 2000 ccm.

 

Začátek byl slibný

Čtyři vozy specifikace WRC (Pech s Fordem , Š. Vojtěch s Peugeotem, téměř domácí Jiří Volf a kladenský Jiří Vlček – oba Octavie) měly být Komárkovými největšími soupeři. Pech s Vojtěchem šli ihned od začátku do čela  soutěžního pole. Volfovi se nezdařila úvodní vložka (netrefil se do retardéru u Zelené Hory a v závěru pak vytočil pěkné „hodiny“) a skončil až na 25. místě.

 

Komárek dojel dvakrát na skvělém třetím místě a to mu také patřilo v průběžném pořadí  Třetí zkouška však měla opačný výsledek: „Začali se nám nějak přehřívat gumy, nezvládl jsem jeden výjezd a skončili jsem mimo trať, ztratili jsem na vedoucího Pecha něco přes půl minuty a klesli na průběžné čtvrté místo za Petáka“ hodnotil po skončení  soutěže David její úvod. Na poslední erzetě před servisem  Komárek opět vybojoval třetí místo a na stejnou pozici se posunul v celkovém hodnocení.

 

Druhá část soutěže byla napínavá

Všem bylo zcela jasné, že brněnský Jiří Volf startující v barvách pořádajícího autoklubu neprodá svoji kůži zadarmo, přestože byl po  první polovině byl jedenáctý a na třetího Komárka ztrácel 37,4 sekundy. Volfovo weercéčko bylo zhruba o 1 sekundu rychlejší na kilometr než Komárkovo Mitsubishi a protože na jezdce čekalo ve druhé části téměř 40 km rychlostních zkoušek, dal se předpokládat velký boj o bronz.

 

Šestá vložka druhé části se Davidovi příliš nevydařila neboť Volf ho porazil o 13,5 sekundy a snížil náskok na necelých 21 sekund. Závěrečné dvě rychlostky Volf tvrdě útočil, ale David skvělou jízdou svoji třetí pozici uhájil.

 

„Věděli jsme před poslední zkouškou, že máme náskok 12 sekund a že jedině perfektním soustředěním a rychlým a bezchybným výkonem můžeme Volfa porazit. Stalo se tak a jsme oba dva velice spojeni. Soutěž byla po organizační stránce bezchybná, ale bohužel místy hodně rychlá neboť jsme museli jet na omezovač“ uvedl spokojený David Komárek.

 

Výsledky a pořadí MR

Böttcher Rally Vyškov: 1. Pech – Uhel (Ford Focus WRC)  40:25,7 min., 2. Š. Vojtěch – Ernst  (Peugeot 206 WRC ) +28,4 sek., 3. Komárek – Roupec (Mitsubishi Lancer EVO VI) +2:14,9 min.)

 

 Pořadí MR: 1. Pech 192 b., 2. Š. Vojtěch 162 b., 3. Trněný (Škoda Octavia WRC) 95 b., 4. Komárek 58 b., 5. Semerád 43 b., 6. Červenka (oba Mitsubishi) 36 b.     

 

Jaromír Navrkal


 
 
Fotogalerie:   Böttcher Rally Vyškov 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose