www.car.cz
 

Vonka po německém Oscherslebenu průběžně OSMÝ (!!) a tým třetí !!
     5.9.2005 23:18 - tisková zpráva


 Po náročné 24 hodinovce ve Spa nám poslední 3 hodinový závod FIA GT Championship v německém Oscherslebenu připadal jako krátký sprint. Do týmu nám přibyl nový jezdec – Niko Nurminen z Finska, který má zkušenosti z F3, ale jeho start ve voze Porsche a zároveň ve FIA GT Championship byl premiérou. Třetím jezdcem byl naopak již ostřílený Ital Mauro Casadei.

 

            Hned ve čtvrtek nás naše technika otestovala a čekala nás výměna chladiče převodovky. Rozhodli jsme se, že použijeme již novější verzi – výměník. Zato tréninky i kvalifikace, kromě rozbití čelního skla od „chuchvalce“ gumy, proběhly bez problémů. Počasí také přálo, takže nic nestálo v cestě k nástupu do závodu.  

 

Závod rozjížděl Mauro. Vzhledem k jeho dobrým časům a celkovému vývoji závodu sešlo z naší původní strategie (1 jezdec/ 1 hodina) a Mauro kroužil o 20 minut déle, aby vytvořil dostatečný náskok a po 1.,velice krátkém pit stopu, jsme nadále udržovali 4. pozici. To se po vystřídání za Nika opravdu podařilo. Nikovi se dokonce povedlo propracovat se na 3. místo. V tu chvíli byl ale na trati více než 50 minut a byl čas na jeho vystřídání.

 

Třetí pozice jsme se vzdát nechtěli a tak jsme ho nechali kroužit ještě déle. Chtěli jsme, aby vytvořil dostatečný náskok k tomu, abychom mohli při 2. zastávce v boxu provést i výměnu pneumatik, kterou jsme při 1. zastávce neudělali. Bohužel se mu to nepovedlo, jelikož pneu po 2 hodinách jízdy již byli ve velmi špatném stavu. Přesto jsme se rozhodli, že zariskujeme a 2. pit stop bude jen o výměně jezdců.

 

V boxu jsme ztrávili 32 sekund a přestože Honza  odjel částečně nepřipoutaný, tak jsme 3. místo ztratili. Do cíle jsme dojeli na 4. místě ve skupině GT2 a 16. místě absolutně. Na naše konto jsme si připsali 5 bodů. S tímto výsledkem jsme maximálně spokojeni. Již dnes se těšíme na další závod v tureckém Istanbulu.

           

            V průběžném pořadí FIA GT2 Championship se Jan Vonka řadí na 8. místo a náš tým se zatím uvelebil na 3. místě…!

 

PR VR


 
 
Fotogalerie:   Další vzpomínka na DTM v Brně od Petra Luska

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose