www.car.cz
 

Závod do vrchu Brno–Soběšice – auto-moto veteránů
     6.9.2005 13:12 - tisková zpráva


Již tradičně se poslední sobotu v září tj. 24.9. jede závod do vrchu Brno–Soběšice. Tento automobilový a motocyklový závod byl už od svého počátku významnou sportovní a společenskou událostí. Na první ročník, který se konal 4. května 1924, se přišlo podívat na 30 000 diváků.

 

Přihlásilo se 54 závodníků, mezi kterými nechyběli Eliška Junková a Čeněk Junek, Jindřich Knapp, Adolf Veřmiřovský a mnoho dalších. V následujících letech se závod zařadil mezi nejpopulárnější motoristické podniky v republice. V roce 1929 rozhodlo předsednictvo Automobilového klubu pro Moravu a Slezsko o vybudování závodního okruhu a ve slavné historii pokračovaly závody na Masarykově okruhu.

 

Brněnský Veteran Automoto Club navázal na tuto tradici a obnovil slávu akce pořádáním závodů historických vozidel dvoukolovou jízdou pravidelnosti . Poslední dobou se start přesunul do překrásného parku Ústavu sociální péče pro mládež Kociánka, kde je výstava vozidel, start jednotlivých jízd a vyhlášení výsledků. Předpokládaný start závodu bude kolem 10. hodiny.

 

Divácky zajímavá je partie zatáček hned po startu, ale historická vozidla bude možno obdivovat po celé trase Kociánka–Soběšice–Lesná (Seifertova ul.)–Královoposká ul.–Kociánka. Trať závodu je po celou dobu uzavřena pro silniční provoz a to z důvodu bezpečnosti jak závodníků tak diváků.Ukončení je předběžně naplánováno na 15. hodinu.

 

Závod je zařazen do kalendáře akcí Českého autoklubu a má charakter mezinárodního setkání. Očekává se účast okolo 200 posádek .

 

Informace můžete získat také na www.VeteranBrno.cz. Pojďte se i Vy podívat na sváteční přehlídku svědků minulosti. Na své si přijdete, ať jste motorista, nebo pamětník. Tak nezapomeňte 24. září 2005 na letošní  závod do vrchu Brno–Soběšice.

 

-KK-

 


 
 
Fotogalerie:   Další fotky z krumlovského srazu Ferrari

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose