www.car.cz
 

Dolák v Mostě třetí v SCC i s vypůjčenou plackou
     30.9.2005 18:32 - Vladimír Rožánek


Ve Sports Car Challenge opět úřadoval Milavec

Most opět, letos již potřetí, přivítal účastníky především prototypové série Sports Car Challenge. Na startu se tentokrát seřadilo 23 vozů, když pole doplnily převážně dvoulitrové formule, včetně našeho Glogara, který tak absolvoval svůj letošní první závod v SCC.

Nás zajímal především start mosteckého pilota Michala Doláka, který však startoval s vypůjčeným vozem PRC BMW 3,0. V sobotu mu štěstěna moc nepřála a výlet mimo trať v šestém kole znamenal stop. V neděl s pak vše vynahradil 3. místem v divizi.

Sobotní závod odstartoval nejlépe Angličan Sinclar na Jade 2 Evo III Nissan, který při letmém startu využil chyby Milavce s Lolou F3000 a dostal se do čela. Rakušan Milavec se silným strojem Lola mu ovšem předjížděcím manévrem ukázal, kdo má v souboji navrch. Pěkné souboje se opět odehrávaly v podání dvojice Payr a Pedrazza, kteří oba sedlají stroje PRC. Za nimi pak jezdil Wagner z Německa s Osellou BMW.

Druhou divizi vyhrál Tessitore, před konkurentem Rubigem a třetí dojel překvapivě prvně startující Hin z Rakouska. Dvoulitrové formule divize 4 tentokrát patřily Tanzmannovi s Dallarou F3, náš Glogar s Eufrou F3 dojel čtvrtý. Velký favorit Kirchmayer s uraženým křídlem si odvezl v divizi místo třetí.

Nedělní slunečný závod vyšel nejlépe Milavcovi a připsal si tak z Mostu dalších 20 bodů do tabulky divize 3, vypsané pro vozy F3000. Divizi 1 opanoval znovu Sinclair a směřuje k vítězství. Dobře v neděli nazbrojil svůj PRC Mugen Gerd Beisel, ale stroj nevydržel vražedné tempo a druhé divizní místo přenechal na chvilku Pedrazzovi, kterého však vyřadila závada na chlazení. Když dva se perou, třetí se směje.

Tentokráte se nejvíce smál Payr, který si tak odvezl body za druhé místo v divizi 1. Třetí místo v D1 vybojoval Michal Dolák s PRC BMW a v domácím týmu bylo co oslavovat. V divizi 2 opět zvítězil Tessitore s PRC BMW, druhý byl po souboji Rubig a třetí Němec Kormann. Dvoulitrové formule patřily dobře jedoucímu Kirchmayerovi s formulí VW, druhý dojel Baierle na formuli Renault a na našeho Glogara zbylo opět jen čtvrté místo.

Výsledky Sports Car Challenge Most při Matador Czech Truck Prix:

Sobota:

Peter Milavec A – Lola F3000 Cosw. D3
Tony Sinclair GB – Jade 2 Evo III Nissan D1
Wolfi Payr F – PRC BMW 3,2 D1
Emanuell Pedrazza A – PRC BMW 3,2 D1
Arnold Wagner D – Osella BMW D1
Gerd Beisel D – PRC Mugen Honda V8 D1

Neděle:

Peter Milavec A – Lola F3000 Cosw. D3
Tony Sinclair GB – Jade 2 Evo III Nissan D1
Wolfi Payr F – PRC BMW 3,2 D1
Tessitore A – PRC BMW 2,5 D2
Bernd Rubig A – PRC Opel V16 D2
Michal Dolák CZ – PRC BMW 3,0 D1

Další závod je na programu v německém Lauzitzringu.

Vláďa Rožánek
Sports Car Challenge


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge Most od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose