www.car.cz
 

Neoficiální odhalení dosud spíše tajených erzet Rosické rallye.
     9.9.2005 10:05 - Pavel Jelínek


Premiérová Rosická rallye je tady a jede se již zítra. Obvykle dokonalý  mediální servis pořadatelů i týmu RSP ovšem tentokrát  zcela pomlčel o podrobnostech  k trati. Proto přinášíme alespoň ve stručnosti to, co se dá vyčíst z mapy. Jasné je, že rallye nabídne  několik pěkných  úseků, přičemž každá ze tří RZ  se pojede  třikrát. ( to je taky asi jediná  info, kterou pořadatelé k trati pustili ...)

Jak je dále známo, pojede se především na  asfaltu a tratě  jsou poměrně rychlé.

RZ 1 startuje v těsném sousedství  Brna v obci POPůVKY, odkud se  posádky vydají směrem na TROUBSKO. Zde na kraji obce následuje poměrně prudké odbočení s pravděpodobně  dosti   divokým  dobržďování po rychlém úseku. Následuje rychlý  úsek   v polích a  krásné serpentiny, ovšem příštupné  pouze pěšky. V obci OMICE trať  odbočí na spíše  rychlou lesní asfaltovou cestu s řadou  rychlých protahovánků. Cíl  je  před  křižovatkou komunikace od Ostrovačic směrem na Rosice a Brno k dálnici. ( naproti silnice od Ostrovačic).

Přístup k RZ  je od startu i cíle, ale také z Troubska a Omic, kde si i  diváci mohou vyzkoušet krásné serpentiny ve směru od Rosic, či Tetčic.

RZ startuje  u Rosic a vede směrem na Litostrov a Zbraslav, kde trať prudce odbočí směrem k Příbrami, kde je cíl. Mimochodem cíle druhé a třetí RZ jsou "na dohled." Přístup je kromě startu a cíle také od  DOMAŠOVA, tedy z dálnice, do obce Litostrov a také ze Zbraslavi.

RZ 3 je kratičká a startuje z Vysokých Popovic a cíl je  v Příbrami, ovšem jedná  se o Příbram na Rosicku. Měla by nabídnout nejméně dvě prudká  odbočení, přístup by měl být možný i na dvou místech na erzetě, mimochodem právě k zajímavému   odbočení....

 

 

A ještě oficiální info :

Pro diváky a fanoušky I. Rallye New Balance Rosice jsme připravili bohatý, sobotní doprovodný program u startovní rampy na náměstí v Rosicích:

08.00 hod - start rallye s prezentací posádek
15.00 hod - cíl rallye
17.00 hod - autogramiáda Katky Trojanové, Daniela Landy,
                  Ludvíka Otta, Antonína Tlusťáka a dalších předních
                  jezdců ČMPR
19.00 hod - slavnostní vyhlášení vítězů rallye

V průběhu odpoledne a večera:
- turnaj v páce za asistence profesionálních rozhodčích
  s následnou exhibicí profesionálů
- videoprojekce z kokpitů závodních vozů i tratí RZ
- reprodukovaná hudba
- ohňostroj

Dále nabízíme možnost letu vrtulníkem nad tratěmi RZ v průběhu závodu. Informace na tel čísle 732 711 105 nebo mailem dino@dinodesign.cz.

Vstup na RZ, do servisní zóny i na odpolední show zdarma!


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vyškov 2005, Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose