www.car.cz
 

Historik Lubomír Tenkl si ve Vyškově již vyjel mistrovský titul.
     9.9.2005 16:56 - Pavel Jelínek


Na trati sobotního Vyškova nechyběly ani historické automobily. Nejlépe začal Tichý, který si v úvodu těsně držel  vedení, ale pak  na  čtvrté erzetě ztratil čtyři minuty kvůli technickým potížím.

Na první místo se tak posunul jeho týmový kolega Lubomír Tenkl. Ten si také nakonec dojel na cílovou rampu pro vítězství na Böttcher rally mezi historiky, ale zároveň i pro svůj první mistrovský titul.

Kroměřížský Michal Sum se vrátil na závodní trati a do  svého BMW, když předchozí čtyři  roky dělal "bafuňáře." Funkcionaření  za daných a známých okolností mu ale nesedlo a  od  té  doby musí  jezdit s doktorem  na sedačce vedle sebe..., jak s nadsázkou říkal...:-))

Hlavně mu ale sedla vyškovská soutěž , v níž nakonec  dvojice Michal Sum – Dr. Aleš Jirátko skončila  stříbrná. Vtipálek Michal Sum pak mimo jiné na cílové rampě prohlásil: "Bez doktora již víckrát rally nepojedu ...".

Třetí příčku vybojovala olomoucká posádka Jaroslav Mikulenka – Petr Hambálek s dalším babvorákem.

Ve Vyškově nechyběl  Emil Triner,  byť tentokrát za volantem „stotřicítky“, nicméně podobně jako na barumce nijak  neoslnil. Na jeho výsledku se podepsal i defekt pneumatiky na druhé vložce, ale ani jinak Emil nijak rychlý nebyl.

 
Další soutěží letošního MČR ve sprintrally bude v termínu 7. – 8. října Labská rally v Hradci Králové. MMČR pak pokračuje v Příbrami, již v sobotu pak startuje premiérová Rosická rallye, zařazené do seriálu ČMPR.  Více k její trati zde.
Neoficiální odhalení dosud spíše tajených erzet Rosické rallye.


 
 
Fotogalerie:   Böttcher rally Vyškov - pár postřehů od pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose