www.car.cz
 

Jiří Sedláček vybojoval prvenství na domácím Ecce Homo
     12.9.2005 17:09 - tisková zpráva


Ve dnech 10. a 11. září měli čeští jezdci poslední šanci tohoto roku vyzkoušet si konkurenci při Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu. Jel se totiž finálový dvojzávod na stoleté trati Ecce Homo ve Šternberku. Skutečně domácí závod nechtěl podcenit ani Šternberan Jiří Sedláček, který své BMW M3 v posledních týdnech pečlivě připravoval, aby prožil zároveň se svými přáteli a příznivci důstojný konec sezony.

 

Již sobotní tréninky ukazovaly, že je možné dosáhnout v závodě kvalitního výsledku, ovšem skutečnost předčila všechna očekávání. I když se na start postavili v plné síle takoví jezdci, jako jsou David a Josef Komárkovi, Tomáš Vavřinec, taktéž domácí Milan Kašpárek nebo Martin Novotný, Jiří Sedláček dokázal být nejrychlejším jezdcem skupiny M a v absolutním pořadí obsadil třetí příčku za Milanem Svobodou a Miroslavem Fajkusem.

 

Fantastický výkon celé vedoucí trojice skupiny M ve složení Jiří Sedláček, Josef Komárek a David Komárek potvrzuje i fakt, že všechny tři od sebe v cíli dělilo pouhé půl vteřiny a Zmeškalovi s formulí 3 Dallara “nadělili“ čtyři vteřiny.

 

Pro šternberského jezdce znamenal tento výkon doslova životní úspěch a hlavně potvrzení toho, že jde ve vývoji neustále zlepšovaného vozu správným směrem. „Pořád jsem tomu nemohl uvěřit. Když mi přišel v cíli pogratulovat Milan Kašpárek k vítězství před Komárky, myslel jsem si, že si ze mě dělá srandu. Jsem moc rád, že se mi to povedlo právě na domácí trati,“ komentoval sobotní závod Sedláček.

 

Výborný výsledek nás vyburcoval k co nejlepšímu výkonu také pro neděli, ovšem technické problémy dokonale zmrazily veškeré naděje. V první jízdě zaprotestovala převodovka, a tak musel Jiří Sedláček absolvovat polovinu trati se zařazeným čtvrtým rychlostním stupněm.

 

Desetivteřinová ztráta na sobotní čas znamenala nepřekonatelnou propast, navíc před druhou jízdou se na trať snesl hustý déšť, aby potrápil naše silné BMW s pohonem zadní nápravy. David Komárek tak fantastickými časy bez problémů získal prvenství a na nás zbylo třetí místo ve skupině M nad dva litry a pátá příčka mezi M-ky absolutně.

 

 

 

Ondřej Koubek

Tisková zpráva Sedláček Motorsport

www.sedlacek-motorsport.com

 


 
 
Fotogalerie:   Rosice 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose