www.car.cz
 

4. podnik Volného poháru ČR Rallye Světlá vyhrál Kohout s lancií
     13.9.2005 11:54 - tisková zpráva


Ve dnech 9.-10.9. se konal 4. podnik Volného poháru ČR Rallye Světlá. Ředitel soutěže Zdeněk Secký připravil pro posádky opět krásnou soutěž a jak je každým rokem zvykem, byla na velmi dobré úrovni. Na devadesát přihlášených posádek čekalo 11 RZ o celkové délce 95 km. V pátek se jely dvě RZ a v sobotu devět RZ (3 RZ třikrát).

Největším favoritem na vítězství byla posádka Rudolf Kohout-Josef Radina s Lancií Delta. Dalším esem byla posádka Němec-Němec jedoucí na voze VW Golf Kit. O vítězství chtěla také bojovat vítězná posádka s předešlého podniku Martin Vodehnal-Leoš Vašátko jedoucí na Audi S2 a bez šancí nebyla ani posádka Koutný-Matějka se Subaru Impreza.

V pátek soutěž začala ve večerních hodinách nejdelším testem,swiss replica watches který měřil 11,4 km. První posádky projížděly RZ ještě za světla. Nejrychlejší čas zaznamenal Kohout, druhý dojel Šťastný jedoucí na Subaru a třetí byl Vodehnal. Druhý test se jel už za tmy. Nejrychlejší byl Vodehnal, druhý byl Kohout a třetí Šťastný. Po pátku tedy pořadí vypadalo takto: 1. Kohout(Lancia), 2.Vodehnal(Audi) +10s, 3.Šťastný(Subaru) +17s, 4.Čermák(Opel) +40s.

V sobotu soutěž pokračovala už od sedmi hodin. Hned ráno odpadla pro technickou závadu favorizovaná posádka Koutný-Matějka z pátého místa. Se soutěží se také rozloučil Švec s Fordem a už v pátek odstoupil velmi rychlý Němec. Rudolf Kohout si tak v sobotu začal udržovat náskok na druhého Martina Vodehnala, který se však nevzdával, ale se slabším vozem nemohl dobře jedoucímu Kohoutovi stačit. Třetí byla posádka Šťastný-Štěrba, čtvrtý byl Josef Čermák a pátý Luboš Tomášek jedoucí s Peugeotem 106 S16.

Už se zdálo být o pořadí na předních pozicích rozhodnuto, ale v RZ6 potkaly Vodehnala technické problémy a vypadlá hadice od turba způsobila devíti minutovou ztrátu na Kohouta a propad na poslední pozice startovního pole. V RZ9 pak ještě havaroval Šťastný a menší technické problémy potkaly Josefa Čermáka. Pro první místo si tak s přehledem dojela posádka Kohout-Radina s Lancií, druhá skončila posádka Tomášek-Hrabík s Peugeotem a třetí dojela posádka Čermák-Linhart s Opelem Corsou B.

www.gina-shop.com Ve třídě nejsilnějších vozů tedy zvítězila posádka Kohout-Radina(Lancia), druhý dojel Mulač-Mulačová(Subaru), třetí byl Svoboda-Adámek(Toyota) a na čtvrté místo se prokousala posádka Vodehnal-Vašátko díky velkému odstoupení soupeřů.

Ve třídě A3 sváděl krásný souboj Jaroslav Míča a Jiří Čermák (oba VW Golf). Z vítězství se nakonec radovala posádka Míča-Jecha, druhý skončil o pouhých 0,6s Čermák-Kaděra a pro třetí místo si dojel Nouzecký-Mařík s Opelem. Už zmiňovaný Němec skončil pro technickou závadu už v pátek a dobře jedoucí Majšajdr si místo benzínu natankoval naftu.

Třída A2 se nesla v souboji tří posádek. Nejprve byla první posádka Čermák-Linhart, druzí byli Tomášek-Hrabík a třetí byla posádka Zenkl-Knajzl jedoucí na Toyotě. Nakonec si však pro vítězství dojela po technických problémech Čermáka posádka Tomášek-Hrabík, na druhém místě skončil Čermák-Linhart a třetí byli po odstoupení Zenkla bezchybnou jízdou Martinů st.-Martinů ml. jedoucí s Fordem Fiesta.

V nejpočetnější třídě A1 byla nejrychlejší posádka Klinger-Trubička jedoucí na Favoritu. Druzí skončil Hovorka-Hovorka taktéž na Favoritu a na třetí stupínek vystoupal Denk-Pešek jdoucí na Škodě 120S.

Ve třídě historiků nejdříve vládla posádka Král-Pilc se Škodou 130RS, ale po havárii na RZ5 odstoupili. Nejrychlejší tedy byl Šmahel-Kroulík s BMW, druhý skončil Kašpar-Nolč jedoucí se Škodou 100 a třetí byl Ubl-Voráč s Austinem Mini Cooperem.

Další podnik Volného poháru ČR se jede 7.-8.10.2005 v Hořovicích.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rosice 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose