www.car.cz
 

Jaký bude XXVII. ročník FUCHS OIL RALLY PŘÍBRAM?
     15.9.2005 09:48 - tisková zpráva


Rally Příbram má letos nového sponzora a tudíž i nové logo. To však není jediná novinka, kterou pro příznivce příbramského závodu a pro všechny fanouška tohoto jedinečného motoristického odvětví chystají pořadatelé.

Vrcholí přípravy publikace s názvem „ALAMANACH RALLY PŘÍBRAM“, který spatří světlo světa před startem jejího XXVII. ročníku. Příznivcům se tak do rukou dostane výjimečná publikace, která bude dokumentovat celou historii příbramské rally. Od prvního ročníku až po loňský závod tak dostanou fanouškové možnost spatřit dosud nepublikované fotografie, kompletní výsledkový servis i rozhovory s jezdci a spolujezdci, kteří tvořili historii tohoto závodu.

Jen namátkou jmenujme Milana Doláka, Jaroslava Palivce, Pavla Schovánka, Václava Blahnu, Josefa Petáka, Mariana Šína či Emila Trinera a spoustu dalších. Těšit se můžeme i na perličky z historie závodu, faksimile programu prvního ročníku, články tehdejšího tisku a další zajímavosti.

Změnou projde i oficiální program rally. Kromě toho na co jsou fanouškové zvyklí, tedy seznam startujících posádek, mapy rychlostních zkoušek to budou i pozvánky za pamětihodnostmi míst, kde se rally koná či konala.

Pořadatelé rally v čele s Antonínem Bergerem, tak chtějí dát Rally Příbram ještě trochu jiný rozměr, než jenom sportovní.

+ Zpráva ře ze dne 29.08.2005

Jaký bude XXVII. ročník FUCHS OIL RALLY PŘÍBRAM?

Letošní XXVII. ročník FUCHS OIL RALLY PŘÍBRAM pamatuje i na diváky, kteří nejsou ochotni cestovat z jedné rychlostní zkoušky na druhou. Především páteční prolog dlouhý 4,65 km nabídne možnost prohlédnout si soutěžní vozy při cestě na startovní rampu, která bude na Václavském náměstí, a pak pochopitelně i na samotný start této divácky atraktivní součásti letošního ročníku.

Soutěžní vozy doslova protkají město a budou tak dělat tu nejlepší reklamu adrenalinovému sportu, jakým rally bezesporu je. Organizátoři letošního ročníku jsou přesvědčeni, že pohled na naleštěná a vyšlechtěná auta přivede na trať rally další fanoušky. Jak si najít trasu této spanilé jízdy?

Na webových stránkách rally v rubrice "ke stažení" je letecký snímek Příbrami s vyznačenými trasami. Celkem letos čeká na soutěžní posádky 277 kilometrů rychlostních zkoušek.

Připravovaný XXVII. ročník FUCHS OIL RALLY PŘÍBRAM standardně nabídne především klouzavé asfalty. První den čeká posádky 130 km rychlostních testů rozložených do 13 zkoušek. Druhý den je to 77 kilometrů v šesti testech.

Nejdelší RZ se pojede v neděli. Je to zkouška Točník - Třenice a měří 16,5 kilometru. Nejkratší rychlostní zkouška měří 6,1 kilometru a jede se po trase Velcí - Ohrazenice. Ostatně každý má možnost se s tratí a zajímavými místy seznámit na www.rally.pb.cz.


 
 
Fotogalerie:   Rosice 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose