www.car.cz
 

Roman Kresta projel shakedown v lijáku čtyřikrát
     15.9.2005 23:34 - tisková zpráva


Británie: Kresta si projel shakedown čtyřikrát, skončil jedenáctý

Roman Kresta se s námi hned po skončení shakedownu spojil, aby nám sdělil své nejčerstvější dojmy. Celkem si testovací zkoušku za prudkého deště projel čtyřikrát. Podle jeho slov dosáhl nejlepšího času 2:31.4 min.

„Nějaké přesné informace o výsledcích chybí, což není dobrý začátek pro organizátory. Je tady hrozné počasí. Jak jsem říkal, mění se z hodiny na hodinu. Ještě v úterý jsem chodil po venku v kraťasech a krátkém tričku a nyní je to zralé na čepici, kterou ale samozřejmě nemám,“ řekl na úvod luhačovický pilot.

„Shakedown mě trochu překvapil, protože nakonec se tratím celkem podobá a já jsem si tak mohl vůz nastavit přesně podle potřeb. Vždy jsem se vrátil do servisu, provedl drobné úpravy a když jsem znovu vyjel na trať, tak to bylo zase o něco lepší. Připraven jsem tedy dobře.“

Včera jsme se spolu bavili o policejních hlídkách a divácích. Je v tomto ohledu nějaká změna? „Ne, zatím mi žádná fotka nepřišla (smích) a ani české diváky jsem neviděl. Ono ale není divu v takovém počasí.“

Speciální taktika před startem? „Žádná není. Pojedu naplno od začátku, protože v dnešní době už to ani jinak nejde. Když začátek vypustíte, těžko už potom ztrátu doháníte,“ dodal na závěr Kresta.

 

 14.9. Roman Kresta už má ve Walesu hotovo

Jak včera Roman Kresta řekl, tak také dnes splnil. Český jezdec dotrénoval zbývající rychlostní zkoušky a opravdu toho měl k večeru dost. „Dnes jsme si projeli všechny zbývající rychlostní zkoušky. Jediné, co nám ještě chybí, je shakedown. Ten si napíšeme zítra ráno,“ řekl na úvod unavený Kresta.

„Co se týká počasí, tak to se opravdu mění každou chvíli. Dnes například pršelo a byla hustá mlha. Museli jsme si na trati dávat velký pozor. Včera se hodně prášilo, dnes zase pršelo a byla mlha, prostě typické ostrovní počasí,“ pokračoval pilot Ford.

Zajímalo nás, jaké pneumatiky si Roman již v pondělí nominoval. „Mám od každého něco. Takový mix na všechny podmínky. Podle našich informací by mělo být v pátek hezky bez deště, ale jeden nikdy neví.“

Samozřejmě jsme se nezapomněli zeptat ani na fanoušky, zda již nějaké potkal. „Zatím jsem nikoho neviděl, ale to při tréninku téměř nikdy. Možná zítra na shakedownu,“ pokračoval Kresta.

Ve Velké Británii měli v minulosti často problémy s policií přední světoví jezdci. Viděl jsi tedy nějaké radary, či hlídky podél cesty při tréninku? „Je to zvláštní, ale nikoho jsme nepotkali. Mezi jezdci se ale říká, že podél cest je plno kamer a radarů, tak uvidíme, kolik mi dojde fotek,“ dodal s úsměvem luhačovický pilot.

Na závěr jen připomeňme, že v dějišti dvanáctého podniku seriálu mistrovství světa ve Velké Británii, je o hodinu méně, než v České republice.

 

13.9.Roman Kresta po prvním dni tréninku ve Walesu

Dnes měl český jezdec v barvách továrního týmu BP-Ford WRT Roman Kresta na programu první tréninkový den na Britskou rally. Kresta přiznal, že to byl pohodový den, jelikož trénoval pouze tři rychlostní zkoušky.

Zítra jej podle jeho slov čeká daleko větší zátěž. „Dnes jsme natrénovali jen tři rychlostní zkoušky. Počasí bylo slunečné a teploty okolo 20 °C. Cesta byla suchá, spíš bych řekl až prašná,“ prohlásil na úvod Kresta.

„Co jsem ale slyšel, tak o víkendu by mělo pršet. Nicméně na to se nedá příliš sázet. Uvidíme až v pátek. Tratě jsou oproti loňsku nepatrně pozměněny a jelikož se jede již v září, tak všechno vypadá takové užší. Podél tratě je hodně zelených keřů a ty cestu opticky zmenšují,“ pokračoval luhačovický pilot.

„Na trati je také hodně kamení. Takový povrch nenajdete nikde jinde, tudíž to bude celkem náročné i s nastavením. Nemohl jsem testovat, protože Toni havaroval, a tak budu laborovat s podvozkem až při rally. Shakedown totiž trati vůbec neodpovídá, takže si budu muset Focus WRC doladit až v pátek při rally,“ dodal Kresta.

Na závěr Kresta doplnil, že pokud nebude pršet, pak se pojede velmi rychle. Na otázku, zda to bude tak rychlá soutěž, jako Finská rally podotkl, že možná ještě o něco rychlejší.

Zpracoval: RV FFK

http://www.fansforkresta.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose