www.car.cz
 

Nabitá sezóna na okruhu v Mostě pokračuje dalšími závody. Za týden
     16.9.2005 00:05 - tisková zpráva


Na řadě je ČEZ Race Weekend 2005

 

Ještě ani pořádně neodezněly všechny dojmy z víkendu tahačů, vrcholné akce sezóny, a na mosteckém Autodromu Duhové Energie se už chystá další podnik. V termínu 24. a 25. září jím bude ČEZ Race Weekend 2005, jehož hlavní náplní bude letošní předposlední díl republikového okruhového šampionátu.

 

Na programu víkendu budou tedy závody Divize 3, kterou tvoří především Národní formule do 1400 ccm, jejichž startovní pole doplňují formule König. Velikou podívanou opět slibuje Divize 4 cestovních vozů s plně obsazeným roštem při sobotním tříhodinovém vytrvalostním závodě a při nedělních sprintových závodech objemových tříd pod a nad 1600 ccm.

 

Vyloženou lahůdkou pro milovníky nostalgie budou dva závody německé série Trabant Lada Racing Cup. Program víkendu doplní také velice atraktivní bitvy kapotovaných motokár z Internationale Superracekart serie.

 

Dění na okruhu ale tímto podnikem rozhodně pro letošní rok nekončí. Neustále se zde testuje, probíhají nejrůznější komerční a prezentační akce a už nyní je dobré připomenout, že za měsíc, přesněji 22. října se chystá velký tradiční Den pro motoristickou veřejnost. Na jaře se letos uskutečnit nemohl, protože tehdy šly do finále práce na dostavbě nové šikany na konci cílové rovinky. Vedení okruhu tak chce svým příznivcům všechno vynahradit v tomto podzimním termínu.

 

K dispozici bude spousta atrakcí a služeb motoristům, možnost prezentace tuningových vozů, ale hlavně opět možnost vyzkoušet si okruh s pozměněným tvarem na vlastní kůži, přesněji řečeno na vlastní pneumatiky vlastního vozu.

 

Na samý závěr října je přichystán ještě velký GTP Weekend, který na zdejší trati pořádají kolegové z německých sportovních klubů. I tato akce bude přístupná veřejnosti a je pravděpodobné, že setkání vyznavačů značky Porsche přiláká také nezanedbatelné množství českých příznivců legendárního vozu.

 

Lze dodat, že na přelom října a listopadu je pak plánováno i slavnostní otevření první funkční etapy Polygonu Most. Multifunkční areál pro výcvik bezpečné jízdy vzniká na třinácti hektarech diváckého svahu, které byly dosud naprosto nevyužitou plochou, bývalou výsypkou povrchového uhelného lomu.

V této chvíli je však aktuální právě ČEZ Race Weekend 2005. 

 

Program sobotních tréninků a závodů začíná už v 8,00 ráno a atraktivní tříhodinovka Divize 4 startuje odpoledne v 15,30. V neděli se začne jezdit v 9,00 hodin.

 

 

 

 

  Dušan Matouš

                                                                      http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Trucky v Mostě 2005 , foto archiv pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose