www.car.cz
 

Martin Prokop do třetice za sebou ani v Británii cíl neviděl
     19.9.2005 08:39 - tisková zpráva


Wales Rally GB 2005

Do třetice bez cíle

 

Tři soutěže v řadě marně čeká posádka týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Petr Gross na cílovou rampu. Na Barumce ji zastavila havárie, v Německu technika, aby při Britské rally skončila jejich Suzuki opět mimo trať.

 

Jihlavský tým nastupoval na start dvanáctého dílu letošního světového šampionátu s jasným cílem sbírat na této soutěži zkušenosti do následující sezony, kdy bude Wales Rally GB zpětně zařazena do juniorského šampionátu.

 

Od úvodních kilometrů bylo jasné, že nebude moci konkurovat továrním swiftům Anderssona a Wilkse, zajímavé porovnání nabízel start britského mladíka Leona Pesticcia se shodným speciálem Suzuki Ignis S1600. Z tohoto souboje vycházel Prokop na kluzkých a zrádných vložkách první sekce vítězně a po třech zkouškách mu patřila 47. příčka absolutní klasifikace s náskokem necelé půlminuty před Pesticciem.

 

Při druhém průjezdu rychlostního testu Brechfa však Prokop s Grossem již cíl nespatřili a po havárii museli ze soutěže odstoupit. „Projížděli jsme dlouho pravou zatáčkou, měl jsem ji označenu číslem pět, která na konci utahovala do sedmičky. Tato místa byla na Britské rally velmi zrádná, navíc jsou velmi náročná na psaní rozpisu. Když se zatáčka zlomila, byl jsem prostě moc rychlý a nebyl prostor situaci vyřešit. K naší smůle se auto zastavilo o strom.

 

Kdyby se to stalo v jiném místě, určitě bychom mohli pokračovat dál,“ hořekoval jihlavský mladík. „Vložku jsme jeli v rychlém tempu, do tohoto místa vše vycházelo a byl jsem maximálně spokojený,“ dodal.

 

Mechanici týmu se rozmýšleli, zda je reálné vzniklé poškození vozu opravit tak, aby byl vůz bezpečný pro další pokračování v soutěži. To se nakonec ukázalo být utopií. „Na opravu je potřeba dát auto na stolici. Na pohled sice vypadá více poničené vzadu, pro podrobnější prohlídce se větší škody skrývají v přední části, kde auto dostalo ránu přímo na nosník,“ objasnil Prokop.

 

„Z Walesu si odvážím mnoho cenných zkušeností, je jen škoda, že jsme neabsolvovali více ostrých kilometrů. Trať se mi velmi líbila  a vedle Finska bych ji zařadil k těm lepším. Nyní nás čeká Korsika, jako přípravu přemýšlíme o startu na některém českém sprintu. Po smůle na posledních třech soutěžích potřebujeme najet kilometry,“ uzavřel Martin Prokop.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Vyškov 2005, výměna vozů :-))) od Martina Folty

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose