www.car.cz
 

Naděje nováčka týmu Tým KL Intermoto zhatil pád
     20.9.2005 22:08 - tisková zpráva


Tým KL Intermoto Czech Republic hodnotil své vystoupení na německém okruhu EuroSpeedway Lausitz, kde nastoupil minulý víkend k dalšímu závodu Mistrovství světa Supersport. V týmu nahradil zraněného Tomáše Mikšovského Rakušan Christian Zaiser, který se hned od prvního tréninku prosadil mezi jezdce vážně uvažujících o zisku světových bodů.

 

Páteční kvalifikace poté ukázala možnosti tohoto jezdce i možnosti královéhradeckého týmu. Christian obsadil třináctou pozici, když ještě několik minut před koncem kvalifikace figuroval na osmé pozici. V sobotu se jezdec i tým zaměřili na přípravu motocyklu k závodu, přesto konečné patnácté místo v kvalifikaci dávalo reálnou šanci na zisk dalších bodů do hodnocení týmů i do celkového hodnocení jezdců.

 

V neděli však přišel v ranním Warm Upu pád a s ním i rozsáhlejší poškození Chrisova motocyklu Honda CBR 600RR. Mechanici odvedli velmi dobrou práci a během velmi krátkého času mezi zahřívacím tréninkem a samotným závodem zvládli motocykl opravit. Bohužel po startu závodu se projevila skrytá závada v elektronice, která našeho jezdce v průběhu čtvrtého kola zastavila.


 

Velmi dobrou práci v trénincích a kvalifikacích odvedl i Pawel Szkopek, který se prezentoval solidními výkony. Již během úvodního tréninku ukázal svým 22. místem, že je tentokrát lépe připravený. V odpolední kvalifikaci poté své postavení ještě o další pozici vylepšil. Další zrychlení přišlo i v sobotním tréninku, kde stejně jako později v kvalifikaci dokázal získat devatenáctou pozici. Naděje na zisk světových bodů ještě více umocňoval fakt, že od šestého Chambona ho dělilo pouhých 0,9 sekundy!

 

Bohužel i od druhého jezdce týmu KL Intermoto Czech Republic se odvrátilo závodnické štěstí. Pawel sváděl v závodě svůj opravdový souboj o každý centimetr tratě, v pátém kole se dostal na bodovanou pozici, bohužel v zápalu boje udělal chybu a havaroval.

 

Oba jezdci týmu KL Intermoto Czech Republic tak cíl na okruhu Lausitzring neviděli, ovšem oba zanechali na německém supermoderním okruhu působivý dojem, a to zejména svými výkony v trénincích a kvalifikacích. Bohužel jeden odstoupil pro skrytou poruchu elektroniky a druhý havaroval poté, co dal vše do závodění.

 

Dalším závodem pro tým KL Intermoto Czech Republic bude Mezinárodní Mistrovství České republiky, které svůj poslední podnik pořádá již tento víkend na brněnském autodromu. V tomto závodě se však nepředstaví hlavní jezdci týmu - Tomáš Mikšovský a Pawel Szkopek, ale zcela nová dvojice českých jezdců. Tým KL Intermoto Czech Republic se rozhodl dát příležitost nadějnému mládí a do sedla motocyklů Honda CBR 600RR posadí tentokrát Jana Prudíka a Markétu Janákovou.

 

Oba dostanou kompletní servis, který mají k dispozici jezdci při Mistrovství světa, tedy pojedou s kompletním zázemím týmu a na těch nejlepších motocyklech, kterými tým disponuje, tedy na motocyklech, na kterých nastupují Tomáš Mikšovský a Pawel Szkopek do světových závodů. Honza a Markéta tak dostanou možnost například i porovnání svých získaných dat z Datarecordingu 2D s daty Simone Sanny, který na brněnském okruhu za tým KL Intermoto Czech Republic absolvoval závod Mistrovství světa.

 

Honza Prudík patří k naší špičce nově vzniklé třídy Superstock 600, kde zejména v úvodu sezóny získával pódiová umístěni, Markéta Janáková při svém prvním roce v sedle čtyřtaktního motocyklu podává velmi stabilní výkony v evropském šampionátu třídy Superstock 600, kde jí od bodovaných pozic několikrát dělil pouze pověstný poslední krůček.

 

Královéhradecký tým tímto krokem hodlá dát českým nadějím vyzkoušet lepší materiál, než se kterým jinak mladí jezdci disponují, hodlá jim dát příležitost, která by dále měla nasměrovat jejich závodnické kroky. Bude pouze na nich, jak se nabídnuté příležitosti chopí.

 

Tímto Vás i zveme na poslední závod MEZ MČR, který startuje na brněnském autodromu již tento pátek odpoledne a vrcholí na stejném místě nedělními závody. Přijďte podpořit nejen jezdce týmu KL Intermoto Czech Republic, ale i ostatní české jezdce, kteří budou bojovat v několika motocyklových třídách proti velmi silné zahraniční konkurenci.

 

 

KL Intermoto CZECH Republic

PR Moto Road Racing Agency

www.klintermoto.cz

http://racing.motorkari.cz


 
 
Fotogalerie:   Kyjovský okruh 2005 od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose