www.car.cz
 

Jezdec z Braňan obstál v evropské konkurenci
     21.9.2005 12:00 - tisková zpráva


Martin Zajíček z Braňan u Mostu je závodník se zkušenostmi z vrchů, má za sebou i jednu sezónu v prestižním Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu a v letošní sezóně se po jezdecké pauze opět objevil na závodních tratích. Den po svých třiadvacátých narozeninách získal o uplynulém víkendu na závodní trati ve francouzském Dijonu druhé místo v populárním Divinol Cupu.

 

Stále oblíbenějšího německého poháru cestovních vozů se letos účastnil několikrát, vlastně jen na zkoušku, a podle svých slov hlavně proto, aby neodvykl závodnímu tempu.  Už když přijel na první závody s upravenou dvoulitrovou Škodou Octavia, vzbudil mezi soupeři pobavený údiv. Ten jim ale z tváří rychle mizel.

 

Martin totiž dokázal výkonovou převahu strojů porsche a BMW smazávat skvělou manévrovatelností octavie s předním náhonem. Například v červnu z Oscherslebenu přivezl bronzový pohár, za rodinný KAMA plast Racing team bodoval i v dalších závodech a nyní ve Francii dokázal ve své objemové třídě získat stříbro.

 

Letošní už šestnáctý ročník Divinol Tourenwagen Cupu je velice atraktivní pro diváky i  závodníky skutečně z celé Evropy. V jeho podtextu stojí výčet dvaceti závodů v deseti víkendech během čtyř šampionátů na tratích v pěti zemích a za účasti nejlepších hostujících jezdců. Mezi čtyřmi desítkami jeho účastníků se objevují i další čeští piloti jako Mirek Forman, Jaromír Jiřík, Adam Lacko, Michal Matějovský, Karel Volavka, Jiří Bažata, či Ladislav Machalík.

 

Na dva ostré závody poháru se mohou těšit také diváci v České republice. Poslední říjnový víkend se totiž závěrečný podnik letošního ročníku uskuteční v rámci GTP Weekendu na trati mosteckého Autodromu Duhové Energie. Pro Martina Zajíčka jde tedy o domácí okruh, který skutečně důvěrně zná. Lze tedy předpokládat, že 28. – 30. října o sobě dá vědět.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Vonka Racing ve Spa 2005, foto archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose