www.car.cz
 

Dunlop uvádí novou zimní pneumatiku pro hnané nápravy tahačů
     23.9.2005 13:38 - tisková zpráva


Dunlop SP462 - Dunlop uvádí novou zimní pneumatiku pro hnané nápravy tahačů

 

Praha 22. září 2005 – Dunlop, jeden z předních výrobců pneumatik pro nákladní vozidla, uvádí pneumatiku Dunlop SP462, zcela novou zimní pneumatiku pro hnané nápravy tahačů. Ta nabízí větší bezpečnost, lepší záběrové vlastnosti a prodlouženou životnost. Výroba pneumatiky byla právě zahájena a na trhu se objeví včas před letošní zimní sezonou. Dunlop SP462 v nabídce nahrazuje starší typy pneumatik Dunlop SP050 a SP080. V porovnání s nimi se může pochlubit vylepšenými záběrovými vlastnostmi na sněhu a zledovatělém povrchu, a překonává je i v dalších kritériích. Pneumatika Dunlop SP462 představuje novou generaci zimních pneumatik a je k dispozici v široké škále rozměrů.

 

Směs běhounu, jeho design a konstrukce jsou zcela nové a optimalizované pro ekonomičnost a výkonnost s ohledem na všechny aspekty zimního provozu.

 

Kombinací tvaru dezénu s novou směsí bylo dosaženo extrémně dobré trakce a záběrových vlastností na sněhem a ledem pokrytých cestách. Speciální, vzájemně uzamykatelné záběrové hrany nabízejí výbornou směrovou stabilitu a lepší ovládání. Otevřené figury dezénu v ramenní oblasti naopak optimalizují záběr v blátě a ve sněhu.

 

Směs běhounu a jeho tvar se rovněž podepisují na vysokém kilometrovém výkonu pneumatiky,omezují  riziko oddělení běhounu od kostry na konci životnosti pláště a v neposlední řadě se podílejí na dobré odolnosti proti zachycování kamenů v běhounu. Robustní konstrukce kostry je vysoce odolná proti poškození a její vylepšená geometrie je vhodná k prořezávání a protektorování dezénu.

 

Dunlop SP462 je k dispozici v následujících rozměrech:

315/80R22.5

295/80R22.5

315/70R22.5

                                                               12R22.5

Pneumatika Dunlop SP462 je navržena k použití v kombinaci s pneumatikou SP362 na řízených nápravách, jenž byla představena loni. Byla to první zimní pneumatika nové generace, která vykazuje vynikající vlastnosti za nízkých teplot a na mokrých zimních vozovkách. Pneumatika SP362 je také vhodná k prořezávání a protektorování.

 

Tyto a celá řada dalších pneumatik Dunlop jsou k dispozici u všech prodejců pneumatik Dunlop, kteří navíc zabezpečují plný servis nákladním dopravcům.

 

Značka Dunlop / tahače

Dunlop je jedním z předních světových výrobců pneumatik, který vyvíjí, vyrábí a prodává pneumatiky pro osobní vozy, užitkové automobily i motocykly.

 

Dunlop nabízí sortiment více než 130 různých typů pneumatik pro užitkové vozy, které jsou vhodné pro těžké nákladní automobily, autobusy a autokary. Pneumatikami Dunlop standardně vybavují své nové vozy přední světoví výrobci automobilů, včetně značek Audi, BMW, Citroen, Honda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel/Vauxhall, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Seat, Škoda, Toyota a Volkswagen.

 

Více informací o značce Dunlop najdete na webových stránkách: www.dunlop.cz


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial Ujkovice 2005 od Martina Ježka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose