www.car.cz
 

Kuba Smrž v malajském Sepang odjel velmi dobrý závod, byť bez bodu
     25.9.2005 20:15 - tisková zpráva


  Jenom devatenáctý?!

I přes jedno kolo ztráty Kuba Smrž boj o další body v malajském Sepang nevzdal a odjel velmi dobrý závod.

Stejně jako v Japonsku, i tentokráte o výsledku Kuby Smrže rozhodlo první kolo. Po problémech s motocyklem které měl již v zahřívacím kole a tím pádem i bez dostatečného výkonu pro optimální start do závodu odstartoval. Pokračující problém však českého jezdce donutil zajet po prvním kole do boxů, kde mechanici technickou závadu odstranili.

Následně vyrazil znova na trať. Sice ne ještě s kolem ztráty, ale s vědomím, že závod pro něj nezačal nijak dobře. Nevzdal ho a jezdil se soupeři s nimiž by se klidně mohl měřit normálně měřit, čehož důkazem byly i časy jenž za Barberou, Locatellim a Takahashim a pak i v celém průběhu zajížděl. Nebýt smůly mohl v klidu pomýšlet na umístění mezi první desítkou.

Takhle aspoň absolvoval závod s tím, že si třeba štěstěnu konečně udobří. V dobrém tempu a s jedenáctým nejrychlejším časem závodu však nakonec hodně zklamaný projel cílem s kolem ztráty bohužel však až na 19.místě.   

Jakub Smrž: „Ve warm upu jsme ještě zkoušeli nějaké změny na podvozku, ale nakonec jsme v závodě použili to samé nastavení jako ve včerejší kvalifikaci. Dlouho jsme přemýšleli jakou použít zadní gumu a nakonec jsme byli opatrní kvůli vysoké teplotě asfaltu a vzali jsme tu nejtvrdší. Už v zahřívacím kole jsem zjistil, že nefunguje servomotor od výfukové přívěry, ale v domnění, že se mi to ještě během zahřívací kola nebo na startu podaří zprovoznit, jsem nezajel do boxu.

Motorka stále nejela, takže jsem měl problém i odjet ze startu a po prvním kole jsem z posledního místa zajel do boxů, kde se to mechanikům podařilo opravit. Znovu jsem vyjel do závodu, ale se ztrátou téměř jednoho kola. Sice už by to nic nezměnilo, ale myslím si, že volba zadní pneumatiky nebyla správná, protože mi to od začátku hodně klouzalo a několikrát jsem měl hodně práce, abych neupadl.

Je to ale škoda, protože jinak bych bez problémů jel s Barberou, Takahashim nebo Locatellim, kteří jeli od 6. do 8. místa. Hodně mě to štve, neboť jsem zajel velice dobrý závod a neměl jsem možnost porovnat se s nimi bez ztráty jednoho kola.“

Pořadí v cíli:
1   Casey STONER         APRILIA     
2   Alex DE ANGELIS     APRILIA     
3   Sebastian PORTO     APRILIA
4   Randy DE PUNIET     APRILIA
5   Hiroshi AOYAMA       HONDA
….
19 Jakub SMRŽ               HONDA      


 
 
Fotogalerie:   Letní Brno 2005 - Petr Válek s BMW M3, P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose