www.car.cz
 

Defekt zbrzdil ambice Jana Kopeckého v Příbrami. Až deváté místo
     25.9.2005 23:44 - tisková zpráva


Defekt zbrzdil ambice posádky Matador Pneusport

 

Rally Příbram 2005 se zúčastnila i posádka týmu Matador Pneusport Jan Kopecký-Filip Schovánek. Průběžné třetí místo Mezinárodního Mistrovství ČR v rally v absolutní klasifikaci a vítězství mezi produkčními vozy na náročné Barum rally 2005 řadilo posádku týmu Matador Pneusport mezi favority skupiny produkčních vozů v Příbrami.

 

Hlavním úkolem týmu na příbramské soutěži bylo další testování sportovních pneumatik Matador, a proto absolvovali Honza s Filipem opět celou soutěž na sportovních pláštích Matador. Veškeré poznatky z této rally budou sloužit technikům Matador Pneusport pro další stupeň vývoje těchto sportovních plášťů.

 

Bohužel v šesté rychlostní zkoušce Sádek-Bohutín postihl posádku defekt pneumatiky. Posádka se rozhodla vyměnit pneumatiku přímo na trati rychlostní zkoušky, neboť během soutěže v Českém Krumlově se ocitla posádka ve stejné situaci. Bohužel poškozená pneumatika do cíle rychlostní zkoušky poničila vůz a především brzdovou soustavu natolik, že závady na voze byly důvodem k odstoupení ze soutěže.

 

Proto tentokrát Honza s Filipem zvolili variantu s výměnou pneumatiky na trati rychlostní zkoušky. Bohužel více jak čtyřminutová ztráta v této rychlostní rozhodla o tom, že posádka Matador Pneusport nemohla dosáhnout v Příbrami výraznějšího úspěchu. Defekt poukázal na krásu automobilových soutěží, kdy nelze nikdy dopředu odhadnout výsledek v soutěži. Proto je každý dosažený úspěch velmi cenným.

 

Skvělým výkonem Jana Kopeckého a Filipa Schovánka se nakonec podařilo, aby se produkční Mitsubishi Lancer EVO VII dokázalo posunout ze šestadvacátého místa po šesté rychlostní zkoušce až na místo deváté v cíli soutěže. Závěrečnou bronzovou příčku mezi produkčními vozy lze nakonec považovat za úspěch, neboť mezi produkčními vozy po šesté erzetě figurovala posádka týmu Matador Pneusport až na místě jedenáctém.

 

Je třeba ovšem sportovně přiznat, že ke třetímu místu mezi produkčními vozy Honzovi a Filipovi pomohla částečně i smůla jejich soupeřů.

 

Startem v Rally Příbram 2005 se posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek rozloučila s letošním šampionátem Mezinárodního Mistrovství ČR v rally. V současné době se již připravují na start v barvách továrního týmu Škoda Motorsport s vozem Škoda Fabia WRC05 v Rally Korzika (21.-23.října)  a Katalánské rally (28.-30.října).

 

„O konečném výsledku rozhodl defekt pneumatiky na šesté rychlostní zkoušce. Se ztrátou čtyř minut nešlo pomýšlet na nejvyšší příčky mezi produkčními vozy. Nakonec můžeme být se třetím místem ve skupině spokojeni, když během soutěže potkala smůla některé z našich soupeřů. Během soutěže získali technici Matador Pneusport mnoho dalších cenných poznatků pro vývoj sportovních plášťů Matador a to bylo také hlavním cílem startu v Příbrami,“ sdělil v cíli soutěže Josef Kopecký.

 

 

 

Martin Bobek,

 

 

 

 

 

 www.eWRC.CZ


 
 
Fotogalerie:   Rallye Příbram 2005, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose