www.car.cz
 

F 3000: Jarek Janiš v Monze druhý
     27.9.2005 00:02 - tisková zpráva


Jarek Janiš sváděl v předposledním závodu italského šampionátu F3000 v Monze strhující souboj s Lucou Filippim, nakonec se musel spokojit s druhým místem za čerstvým šampionem.

Český jezdec byl nejrychlejší v pátečním volném tréninku i sobotní kvalifikaci a rovněž po startu závodu udával tempo. Brzo bylo jasné, že o vítězství se porve s vedoucím jezdcem šampionátu Filippim, který po třetině závodu začal na Janiše dorážet, ostatní jezdci jeli už s odstupem.

Souboj vedoucích jezdců se divákům musel líbit, oba jeli nadoraz a nedarovali si ani centimetr prostoru. Janiš se nakonec musel sklonit před soupeřem, který dnes získal mistrovskou definitivu, ale stříbrnou pozicí si upevnil druhé místo v šampionátu.

Jarek Janiš: Druhé místo není špatné, ale pochopitelně jsem zklamaný, když jsme byli od pátku každý den nejrychlejší. Měl jsem dobrý start a dokázal si vybudovat menší náskok, ale po asi deseti kolech se začaly zadní gumy přehřívat. Neměl jsem ideální trakci a Filippi se na mě dotáhnul. Byl to hodně zajímavý souboj, dostali jsme se i do trávy, z tohoto pohledu jsem si závod užil. Situace se zadními pneumatikami se bohužel zhoršovala a v závěru jsem už na něj nemohl zaútočit.“

Celkové výsledky naleznete v příloze.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Karting Přebor ČR 18.9.05

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose