www.car.cz
 

NEUVĚŘITELNÉ: Traktor v protisměru na RZ6 na Historic Vltava Rally 2005
     3.10.2005 09:15 - tisková zpráva


Tisková zpráva Novasol Historic Rally Team, 2.10.2005

Ve dnech 30.9. – 1.10.2005 se náš tým zúčastnil Historic Vltava Rally 2005 v Klatovech. Posádka Jiří Hloušek – Tomáš Rozsíval na voze Škoda 110 L úspěšně absolvovala 1. etapu, která obsahovala 5 rychlostních zkoušek včetně známé okruhové RZ u Činova. Po první etapě i přez technické problémy patřilo naší posádce 12. místo v absolutní klasifikace s velmi malým odstupem na posádku na 11. místě. Proto jsme v sobotu ráno nastupovali do druhé etapy s optimizmem a reálnou šancí naši pozici vylepšit.

Sobotní etapa však začínala RZ 6 Strážov – Patraska. Na této RZ se naší posádce přihodila velmi nepříjemná a nebezpečná záležitost, která mohla skončit tragédií. Po cca. 4 minutách jízdy se v nepřehledné pravotočivé zatáčce objevil v protisměru jedoucí traktor.

Na uzavřené trati RZ? Na podniku mistrovství Evropy?  

Po krátkém prudkém brzdění následoval nevyhnutelný čelní náraz. Posádka naštěstí vyvázla bez vážnějších zranění, jezdec byl transportován do nemocnice v Klatovech s podezřením na poranění páteře a ruky.

Máme naprosto průkazné video záběry z dění těsně před nehodou a stejně tak audio záznam z bezprostředního dění těsně po nehodě, které byly pořízeny pomocí stále nahrávající on-board kamery. První věty, které padaly z úst diváků i pořadatelů, jasně dokazují pochybení, ke kterým došlo.

Novasol Historic Rally Team byl touto nehodou velice poškozen. Letošní sezóna pro nás s velikou jistotou skončila, nad další sezónou visí velká spousta otazníků.


Za Novasol Historic Rally Team

Jaroslav Dibitanzl

http://www.volny.cz/historicrally


 
 
Fotogalerie:   Příbram 2005 z archivu týmů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose