www.car.cz
 

Vrchol mistrovské okruhové sezóny v Brně při Alfa Romeo Epilogu 2005
     7.10.2005 13:01 - tisková zpráva


Vrchol mistrovské sezóny v Brně

 

Už se stalo tradicí, že bitvy republikového okruhového šampionátu každý rok vrcholí závěrečným vytrvalostním závodem na Masarykově okruhu u Brna. Kompletní Bohemia Racing Team je už na místě a připravuje se na šestihodinový Alfa Romeo Epilog 2005, do kterého nasazuje hned dva vozy.

 

S AUDI A4 ST pojedou Milan Maděryč a Štefan Rosina ml., které vzhledem k délce závodu doplní do trojice Tomáš Kostka. Mladý a velice nadějný pilot vůz už před několika týdny testoval a vyjádřil velkou spokojenost. Jako obvykle bude poněkud větší zápřah zažívat Rosina junior. K závodu musel přiletět z Londýna, kde od začátku září zahájil vysokoškolská studia.

 

Střídat se bude nejen s týmovými kolegy z BRT, ale bude vypomáhat také v rodinném tandemu spolu se svým otcem a strýcem, kteří na Fordu Puma hájí barvy MATADOR Pneusportu. Jistě není nutné připomínat, že velice důležité pro všechny týmy bude naprosto přesně koordinovat strategii zastávek v boxech v maratónu, jehož první tři hodiny se započítávají jako závěrečný podnik letošního ročníku Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích.

 

Štefan už má jistý titul mistra republiky v kubatuře do 2000 ccm, ale účast v mistrovském finále bere jako obrovsky prestižní záležitost.

 

Druhým vozem Bohemia Racing teamu bude pohárová Škoda Octavia, za jejímž volantem se budou střídat Jani Paasonen a Jiří Gottwald. Také oni přivítali možnost opět se prezentovat na závodní dráze. Pro ně i pro techniku bude každopádně šestihodinový závod znamenat velkou zátěž.

 

Konkurence bude v Brně obrovská. Startovní listina je naplněna padesátkou vozů a tradiční Epilog bude opět představovat velkou výkladní skříň domácího, ale i v mnoha případech zahraničního okruhového motorsportu.

 

 Pátek byl vyhrazen měřeným tréninkům, v sobotu dopoledne je na programu warm up a samozřejmě i řada obvyklých prezentačních akcí. Samotný šestihodinový závod odstartuje  ve 14 hodin a 30 minut.

 

(7.10. 2005)


 
 
Fotogalerie:   Televizní VyVolení 2005 na Automotodromu Brno

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose