www.car.cz
 

Na Lauszitzringu v pátek Tomáš Enge i tým poznávali trať a vůz A1GP
     8.10.2005 09:34 - tisková zpráva


Český tým má za sebou bezproblémový první den na Lausitzringu, kde Tomáš Enge i tým poznávali trať a vůz. Tým věří, že zítra dokáže vylepšit svou výkonnost.

Pro Engeho je to první závodní víkend v A1GP a český jezdec k němu přiletěl z USA, kde jinak bojuje v sérii IRL. Enge je sice jedním z nejzkušenějších jezdců ve startovním poli A1GP, ale dnes začal víceméně jako nováček.

Na Lauszitzringu nikdy nebyl a vůz testoval jen jednou na krátké trati v Silverstone. Tým proto chtěl maximálně využít oba volné tréninky pro učení a Enge patřil mezi nejpilnější jezdce dne. V prvním tréninku odjel 22 kol a dosáhnul osmého času, ve druhém pak přidal dalších 24 kol a zajel 12. čas.

Tomáš Enge: Dnes jsem se opravdu učil. Na Lausitzu jsem až do dneška nikdy nejel a s tímto vozem jsem absolvoval jen jeden krátký test, proto jsme se snažili odjet co nejvíce kol. Okruh se mi líbí, protože je docela rychlý a není to typ Mickey Mouse jako některé jiné nové tratě.

V průběhu dne jsme si hráli s nastavením a ráno máme ještě další volný trénink. Řízení vozu je zábavné, ale potřebujeme ještě zrychlit. Určitě máme prostor pro zlepšení, ale to možná můžou říci i ostatní. Uvidí se zítra v kvalifikaci.“

Výsledky naleznete v příloze.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Český A1GP team 2005, TK se šejkem, foto BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose