www.car.cz
 

OMV - Würth sprintrally Vsetín zná své tratě. Start za necelý měsíc
     12.10.2005 11:33 - tisková zpráva


Organizátoři závěrečného podniku MČR ve sprintrally  mají hotové tratě na 2. OMV - Würth sprintrally Vsetín jedoucí se 4.-5.11.2005.

 

Jak už bylo několikrát řečeno, cílem organizátorů 2. OMV - Würth sprintrally Vsetín  bylo obnovení tradičního charakteru tratí, které znali jak jezdci, tak diváci z dřivějších rally, pořádaných na Vsetínsku. V současné době mají pořadatelé tratě hotové a  naskýtá se otázka, jak se tento vytýčený cíl podařilo splnit?

 

„Myslím, že se nám tento cíl podařilo splnit tak z poloviny, protože některé úseky RZ, na které jsme se chtěli dostat, nám zůstaly i pro tento rok stále uzavřeny. Problém není v tom, že by majitelé a správci silnic byli proti pořádání rally, ale byly nám předloženy podmínky, u kterých jsme dopředu, v době jednání, nebyli schopni zaručit jejich pozdější plnění a nechceme slibovat něco, co nemůžeme později stoprocentně a kvalitně splnit," říká ředitel rally Petr Gryger .

 

Myslím si ale, že posádky a diváci postavenou tratí nebudou zklamáni, protože jsme vybrali takové RZ, u kterých si myslím, že jsou jezdecky hodnotné. Podařilo se nám obnovit jeden velmi zajímavý úsek a postavili jsme jednu zcela novou RZ“ dodáváPetr Gryger

 

Pořadatelé tedy připravili osm RZ na třech úsecích. První úsek je nová RZ, na druhé RZ se jezdci setkají s kombinací  obnovených a klasických úseků a třetí RZ je tradiční zkouškou. Celková délka RZ bude kolem 73km a dá říct, že většina tratě se jede do kopce a nebo z kopce.

 

RZ 1, 4 - T-Mobile profi partner R.Basel (délka cca6,5km)

Zcela nová RZ, na které se zatím nikdy žádná rally nejela . První část RZ je situována na místních asfaltových silnicích s různě obtížnými zatáčkami, druhá část RZ vede po lesní asfaltové komunikaci a bude patřit mezi to nejlepší, co se kdy na vsetínských rally jelo!!

 

RZ 2,5,7 - Alpine (délka cca8,5km)

Jedná se o rychlostní zkoušku sestavenou z tradičních úseků, doplněnou o obnovenou část. Charakteristickým rysem této RZ je střídání povrchů, kdy cca 60% trati tvoří asfalt, zbylých cca 40% tvoří penetrované silnice. Na této RZ překonají posádky celkem 2 vrcholy místních kopců.

 

RZ 3,6,8 - Samohýl motor a.s. (délka cca12km)

Klasická rychlostní zkouška. Celá RZ se jede na kvalitním asfaltu a střídají se zde rychlejší pasáže s technickými. Také na této RZ překonají posádky celkem 2 vrcholy místních kopců.

 

 

Tisková informace AK Vsetín - město

2. OMV - Würth sprintrally Vsetín ( www.Vsetin.rally.cz )

Připravil Vaculík Pavel ( www.rallyfan.cz )


 
 
Fotogalerie:   Labská Rallye 2005 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose