www.car.cz
 

Asi největší překvapení na Labské rallye: Leoš Flídr s WRC napoprvé bronzový
     12.10.2005 17:13 - tisková zpráva


Premiérové vystoupení s vozem WRC vyšlo více než dokonale. Posádka Leoš Flídr – Bohumil Ehl předvedla výborný výkon a hned při svém prvním startu vybojovala skvělé 3. místo. Jak ke všemu došlo?

Jízda s "wéercéčkem" byla vždy pilotovým snem a k jeho naplnění vedla krátká, ale poměrně intenzivní sportovní kariéra. Hned v první plné sezoně na tratích rychlostních zkoušek dokázala posádka z východočeských Ještětic u Solnice získat Českomoravský pohár. V letošním roce pak vyrazili na tratě MČR ve sprinrallye. To vše za volantem Mitsubishi Lancer EVO VII.

Na téměř domácí Labské se podařilo naplnit cíl, před sezonou vyřčený a vytyčený. Start ve voze Škoda Octavia WRC. Ta byla pronajata od týmu Profiko Karla Trněného. Po krátkém testu nedaleko Meclova a Ještětic nadešel čas pátečního prologu a nikdo z týmu a jeho okolí nedokázal odhadnout jak premiéra dopadne.

Všichni jsme byli velmi napjatí a z pilotovy pochopitelné předstartovní nervozity byly cítit obavy o to, aby si neudělal ostudu…

Měl jsem obavy abychom se neztrapnili. Nedokázal jsem vůbec odhadnout jaké časy jsem schopen zajet. Z testu jsem neměl špatné pocity, ale pořád jsem měl na mysli, že volantem ´wrca´jsem nováček a neměl jsem k dispozici porovnání se soupeři…“ říká Leoš Flídr.

Prolog ale dopadl na výtečnou! Přestože Leoš na trati vyrobil drobné chyby, dosažený čas a první možnost porovnání s konkurencí bylo na světě. Tým i posádka odjížděla z pod hradeckých "lízátek" spokojena.

V sobotních sekcích v okolí Žamberka a Králík se Leoš s Bohoušem dokázali plně koncetrovat a v cíli z toho bylo vynikající, překvapivé a zasloužené 3. místo v absolutním pořadí! Ba co víc, Leošova jízda se dle ohlasů diváků líbila. Co na to Leoš?

Jsem maximálně spokojen. Jsem si vědom, že naše pořadí v cíli ovlivnil zejména fakt odstoupení Štěpána Vojtěcha, mě ale těší, že jsme v konfrontaci s domácí špičkou obstáli a neztratili se. Jsem nadšen a řádně si překvapivý výsledek vychutnávám. Po celkem nepodařené sezoně je to skvělá tečka…

Děkuji všem, kteří mě věřili, motivovali a také pomohli můj první start za volantem wrca uskutečnit.“

Těžko se dají vyjmenovat všechny faktory díky kterým naše posádka mohla do Labské s Octavií WRC odstartovat. Za všechny uvedeme dva. Přístup a pružnost vedení Profika, které odvedlo výbornou práci a brněnskému týmu RSP, v jehož barvách jsme Octavii dovedli na pódium vítězů.


Flídr Rally Team 


 
 
Fotogalerie:   Labská rallye 2005 od Pavla Paláčka

 
zvětšit
Pech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose