www.car.cz
 

Václav Janík na německém Mickhausenu trochu zklamán
     12.10.2005 17:28 - tisková zpráva


Mickhausen (D)
 
S velkými nadějemi i obavami odjížděl team českého reprezentanta Václava Janíka na poslední závod sezóny FIA Challenge, kde všechny čekal souboj o poslední cenné body. Hádanka, jak celá sezóna dopadne, se začínala rozplétat v sobotu při tréninku na nejkratší trati šampionátu v německém Mickhausenu. Perfektní organizace umocněná neopakovatelnou diváckou kulisou naznačovala, že nás čeká těžký, ale i nádherný podnik precizních německých pořadatelů.
 
Drobné technické problémy červeného vozu BMW M3 přibrzdily českého pilota v sobotních tréninkových jízdách. Mechanikům se naštěstí podařilo závadu odstranit, a tak se Václav pokusil dále seznamovat a zrychlovat.
 
První nedělní závodní jízda pro nás znamenala velké překvapení. Špatné podmínky nám svědčí. Václav se do ní pořádně „obul“ a výsledný druhý čas ve skupině A, kde se sešla nevídaná konkurence, pro nás byla příjemným překvapením.
 
V druhé jízdě se ale tato situace opakovala. „Chtěl jsem ve třetí jízdě, kterých se jelo celkem 4, ještě přidat a stáhnout nepatrný rozdíl na vítěze. Bohužel jsem však vůz jedné ze zatáček nezvládl a dostal auto do smyku, což nás stálo cenné sekundy,“ uvádí jezdec se smutným výrazem v tváři. „V poslední čtvrté jízdě byl náše ztráta na lepší příčky tak velká, že se nám nepodařilo obsadit celkově ve skupině lepší než 5. místo, které nám přisoudilo neoblíbenou bramborovou medaili v celém šampionátu FIA Challenge,“ dodává Václav Janík.
 
Jsme trošku zklamání nad celkovým konečným výsledkem. V druhé polovině sezóny jsme nicméně na každém závodě porazili dnes již celkového vítěze celé Challenge Maďara Lászla Hernádiho, který startoval ve stejné skupině na stejném voze jako náš team. „Zkušenosti, které jsem získal nejen já, ale i celý team, jsou k nezaplacení, děkuji tímto všem našim partnerům, členům teamu a všem, kteří se jakkoliv na chodu teamu podíleli za spolupráci a přízeň,“ uzavírá sezónu jezdec.

 
Mira Frýdecký
tisková zpráva Janík motorsport
www.janik-motorsport.com


 
 
Fotogalerie:   Testování před Labskou rallye, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose