www.car.cz
 

Koerber zvládá koncovky na výtečnou!
     14.10.2005 10:06 - tisková zpráva


Přestože se Gerd Koerber brání otázce možného zisku titulu vicemistra starého kontinentu, pohled na celkové pořadí hovoří jasně. Díky skvělým výkonům v Zolderu a Jaramě ( zisk115 bodů ze 120 možných) může uvažovat o celkové druhé příčce!

Toto umístění se pak jeví vzhledem ke skutečnosti, že Gerd letos startuje se zcela novým vozem a zejména mu nevyšel začátek sezóny jako vynikající. Stačí pokud německý trojnásobný šampión porazí Egona Allgauera v Le Mans o 24 bodů!


A to není nikterak nereálné. V posledních letech totiž Gerd Koerber zvládá koncovky závodů, ve kterých o něco jde na výtečnou. Například v roce 2002 ztrácel po závodě v Mostě na Harri Luostarinena 21 bodů. Vzhledem k tomu, že maximální bodový zisk v průběhu víkendu činil 30 bodů, zdálo se být rozhodnuto. Gerd ale projevil doslova ocelové nervy a o svém nečekaném, ale zaslouženém triumfu rozhodl vítězstvím v posledním pohárovém závodě na Lausitzringu!

Stejně úspěšně si vedl o rok později v Le Mans, kdy přijel do Francie s náskokem. Přesto zvolil strategii frontálního útoku a z legendárního okruhu si odvezl vítězství. „Statistiky jsou jedna věc, realita věc druhá,“ tvrdí technický ředitel týmu Mario Kress, který stál o obou Koerberových titulů.

„Egonův náskok 24 bodů je hodně velký, navíc nesmíme zapomenout, že se jedná o mistra Evropy a špičkového jezdce. Řekl bych, že šance jsou 65:35 ve prospěch Egona. Praxe mě ale naučila, že tipovat v truckracingu je velmi ošidné!“

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Labská rallye 2005 od Pavla Paláčka

 
zvětšit
Pech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose