www.car.cz
 

Pecha čeká Horácká rallye. Jedou, přestože nemusejí. Za odměnu
     18.10.2005 22:32 - tisková zpráva


Posádku EuroOil teamu Václava Pecha jun. a Petra Uhla čeká jeden s posledních startů s vozem Ford Focus WRC, se kterým se jim letos podařilo získat oba domácí tituly. Team se koncem tohoto týdne zúčastní Horácké rallye, která v Třebíči tradičně uzavírá kalendář Mezinárodního Mistrovství ČR v rallye.

Jak již bylo řečeno v obou domácích mistrovstvích je již rozhodnuto o titulu mistra. Bodový zisk z Třebíče již tedy nemůže ovlivnit pořadí na čele šampionátu. „Je to pro nás vlastně takový závod za odměnu. Teď, když už je v tabulce rozhodnuto, pojedeme zcela bez psychického tlaku a to si pak člověk může jízdu náležitě vychutnat a užít.

Do Třebíče se těším, jsou zde náročné tratě, které jsou hodně stížené spoustou napadaného lupení a vytahaného bláta, po kterém to pořádně klouže. Jedna z nejhezčích rychlostek se startuje v okrajové části Třebíče a po klikaté trati mezi zahrádkami vede přímo do města. Zde se vždy sejde velké množství diváků a jejich hlasité povzbuzování je slyšet zcela vyjímečně až do soutěžního vozu, který je sám o sobě velmi hlučný.

Tahle zkouška je sice krátká ale z diváckého pohledu velmi vděčná. Další rozměr obtížnosti třebíčské soutěže představuje správná volba pneumatik. Vzhledem k chladnému počasí se musejí ráno nasazovat měkčí pneu něž odpoledne a správným rozhodnutím se dá velice získat, nebo naopak ztratit. Každopádně potřebujeme mít sebou mnohem víc druhů pneumatik než na předchozích závodech“ říká Václav Pech jun.

Ten odstartuje do Horácké rallye s číslem na svém focusu WRC z třebíčského náměstí v pátek v 13:45. Na jezdce pak během pátečního odpoledne a celé soboty čeká celkem dvacet rychlostních zkoušek o celkové délce 191 kilometrů a s celkovou tratí téměř 750 km. Vítězná posádka se vrátí zpět do Třebíče v sobotu ve večerních hodinách, kdy první vůz je očekáván na cílové rampě v 18:44.


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz


 
 
Fotogalerie:   I. Agrotec Rally Hustopeče od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose