www.car.cz
 

Evropsko – asijské dobrodružství Jakuba Smrže začalo
     21.10.2005 22:56 - tisková zpráva


Kuba Smrž obsadil v první kvalifikaci devatenácté místo.

Dobrodružství samo osobě, tak takhle bude označena zřejmě ve všech ročenkách první motocyklová Grand Prix na území Turecka. Pro všechny zcela neznámé závodiště ovšem nebude tím co realizační týmy trápí. Zázemí a i okruh samotný je velmi pěkný. Jak však najít hotel a nebo jenom tu správnou a rychlou cestu z třinácti miliónového města na závodiště.

To je to co trápí převážnou část  realizačních týmů. Spousta z nich musí vstávat již v pět hodin ráno, aby se vyhnula hlavní zácpě na dvou mostech, které spojují evropskou a asijskou část. Kuba Smrž začal volný trénink tam, kde v Austrálii skončil v cíli. Tedy na třináctém místě. V odpolední kvalifikaci se pak sice o další půl vteřiny zlepšil, ale i díky pádu, který ho obral o cenný čas pro trénování mu tak patří po pátku jen devatenáctá příčka.

Kuba Smrž:
Ráno jsme měli trénink hodinu a čtvrt, kvůli tomu, že se jede na nové trati. Jezdil jsem skoro celý trénink v kuse a jen střídal motorky. Najel jsem nejvíc kol ze všech. Přestože je každá motorka jiná, na obou jsem jel téměř stejný čas. Kvalifikaci jsem začal na motorce č.1, která je od Sepangu jako náhradní a poté co jsem se rozjel, vzal jsem si druhou. Byl jsem na 25. místě a podařilo se mi chytil se za De Punieta.

Na prvním mezičase jsem byl o 0,3s rychlejší než v nejrychlejším kole a De Puniet mi vůbec neujel, ale v jedné z pomalých zatáček jsem byl až moc rychlej a zavřel se mi předek. Málem jsem to ustál, ale motorka se nakopla stejně jako v Qataru a to už jsem neustál. Na posledních 5 minut jsem vyjel s druhou motorkou, ale už jsem stihl zajet jen jedno svižné kolo, které ovšem nebylo nejrychlejší. Pozice po prvním dni není dobrá, ale trať se mi líbí a celkem mi to tu jde. Na zítra uděláme nějaký změny, aby se neopakoval dnešní pád a věřím v rapidní zlepšení.“
 
Pořadí po 1.kvalifikaci:

1   Sebastian PORTO      APRILIA     1.57,408
2   Alex DE ANGELIS      APRILIA     1.57,544
3   Casey STONER          APRILIA     1.57,845
4   Andrea DOVIZIOSO   HONDA       1.58,107
5   Jorge LORENZO        HONDA       1.58,233
….
19 Jakub SMRŽ              HONDA        2.00,408   ztráta na prvního - 3,000 sec


 
 
Fotogalerie:   Finále Trucktrialu 2005 v Chříči, archiv pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose