www.car.cz
 

Tři české posádky na BAJA. Hodinu před prologem
     21.10.2005 22:58 - tisková zpráva


TZ 01/2005            Míla Janáček/Portalegre             21.10.05       11:30

 

Baja Anta da Serra - Portalegre 500

 

Hodinu před prologem

 

Tři české posádky se účastní jedné z nejnáročnějších cross country rallye, která se letos jede a kterou bere mnoho týmů a posádek jako jednu z posledních ostrých zkoušek před náročným Dakarem.

 

Portugalcům se letos podařilo přilákat mnoho zajímavých jmen do startovní listiny. Jede zde kompletní tovární tým VW, v jehož barvách se zde poprvé představí mistr světa v rallye Carlos Sainz či několikanásobný vítěz seriálu NASCAR Mark Miller. Tým dále nasadil osvědčeného Bruna Sabyho, který má již zajištěno vítězství ve světovém poháru pro tento rok a Juttu Kleinschmidt, vítězku Dakaru z roku 2001.

 

Barvy Mitsubishi hájí Luc Alphand a Hiroshi Masuoka. Ale je tu i řada dalších zvučných jmen, které jedou v soukromých týmech a jistě nebudou chtít hrát druhé housle. Carlos Sousa, Miguel Barbosa či Rui Sousa mezi ně jistě patří. Celkem 137 vozů, 155 motocyklů a 72 čtyřkolek čeká více jak 500 náročných kilometrů na tratích ostrých rychlostních zkoušek v okolí města Portalegre.

 

České barvy hájí dvě Suzuki Jimny s posádkami Miroslav Zapletal – Miloslav Janáček a Zdeněk Pořízek – Přemysl Korejz. Na Yamaze 450 jede Dušan Randýsek. České vozy si brousí zuby na vítězství ve třídě T1/1, tedy upravené vozy s motory do 1600 cm³.  Další zajímavý vůz je Mitsubisi Pajero Di-D, které pilotuje Jozef Sýkora ze Slovenska.

 

V kategorii moto to bude mít Dušan Randýsek těžké, neboť zde zase figurují jména jako Cyril Despres, letošní vítěz Dakaru, či Isidre Esteve. Navíc je zde mnoho dalších domácích borců, kteří mají bezesporu výhodu „domácího prostředí“. Prolog sice dnes napoví, ale teprve zítra se bude rozhodovat. Jisté je, že v 11:50 místního času odstartuje tuto rallye Bruno Saby na svém VW Race -Touareg II.

 


 
 
Fotogalerie:   Tři boudy z Chříce od Zdeňka Rejny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose