www.car.cz
 

Třetí největší bazar v Česku, uvažuje o prodeji nových čínských vozů.
     25.10.2005 19:52 - tisková zpráva


AUTO DISKONT uvažuje o prodeji čínských vozů

Třetí největší bazar v Česku, AUTO DISKONT, uvažuje o prodeji nových čínských vozů. Informaci potvrdil majitel AUTO DISKONTu Velšan Martin Emes.

AUTO DISKONT prorazil na trhu ojetin dostupností, tedy především nízkými cenami v porovnání s konkurencí. Stejně tak bychom rádi prorazili i s dostupnými novými automobily a zpřístupnili je širokým vrstvám obyvatel. Nejlevnější modely by se mohly prodávat za cenu mírně nad 100 000 Kč,“ řekl Emes.

Společnost zvažuje spolupráci s dvěma automobilkami – Jiangling a Geely Automobile. Obě zatím stále hledají vhodné partnery pro import vozů do Česka a několik obchodníků už samy oslovily, zatím neúspěšně. Podle Martina Emese není podstatné, jestli bude AUTO DISKONT přímo importérem vozů jedné z těchto značek nebo jen jejím prodejcem. V každém případě je hodlá zařadit do své nabídky. Automobilka Jiangling se proslavila prvním čínským modelem, který se začal prodávat v Evropě - Landwindem.

Offroad Landwind v základní verzi s 2,0 motorem stojí na německém trhu v přepočtu 432 000 Kč, a to včetně automatické klimatizace a hliníkových kol. Cena pro Česko zatím nebyla stanovena.

K dotazům ohledně nedávno zpochybňované kvality těchto vozů se Emes vyjadřuje jednoznačně: „Nesouhlasím s tvrzením, že se jedná o nekvalitní vozy. Silní západoevropští výrobci automobilů se tak snaží zdiskreditovat čínské výrobce, protože jim nemohou konkurovat cenou a bojí se konkurence. Myslím, že za silnou mediální kampaní proti čínským vozům stojí právě oni,“ dodal Emes a připomněl, že první crash testy Landwindu probíhaly za nestandardních okolností, v tzv. „zjednodušeném“ homologační řízení ADACu. Když se provedl skutečný crash test podle evropských předpisů, a to u renomovaného inspekčního spolku TUV, Landwind prošel jako bezpečný a způsobilý k provozu na evropských silnicích.

Během posledních tří let žádný ze zákazníků v Landwindu nezemřel při dopravní nehodě. Všechny nové modely Landwindu jsou navíc vybaveny přídavnou výztuhou pod přední kapotou, která zvyšuje tuhost přední části vozu.

 


Martin Emes, majitel


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2005, foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose