www.car.cz
 

"Měřák", který nebyl! Ani v Le Mans to nemusí být zcela bez pořadatelských chyb
     26.10.2005 19:45 - tisková zpráva


Je nesporné, že zásadní vliv na sobotní dění měl v Le Mans zcela nepochopitelný průběh měřeného tréninku. V jeho průběhu totiž pořadatelé zhruba 15 minut vyprošťovali jednoho z neznámých jezdců, takže zbytek startovního pole dostal k zajetí pokud možno co nejrychlejšího času pouhých pět minut! Pořadatelé pak tento svůj krok zdůvodňovali uplynutím dvaceti minut, po které má měřený trénink trvat.
 
 „Nic takového jsem ještě ve své truckové kariéře nezažil. U normálních pořadatelů to funguje tak, že když se objeví červená vlajka, zastaví se automaticky i čas,“ tvrdil rezolutně David Vršecký, kterého předčasný konec zastihl na osmém místě.
 
 „Po přerušení jsem odjel jedno kolo a domlouval se s mechaniky, že za to zatáhnu. Najednou byl konec. Nevěřil jsem svým očím.“ Podobně reagoval i Gerd Koerber, který si stačil třetím nejrychlejším časem zajistit alespoň druhou startovní řadu.
 
 „Pohybuji se v truckracingu 17 let, ale nic takového jsem ještě nezažil. Poté, co odtáhli toho nešťastníka jsem odjel kolo tak na 80%, mechanici mi do vysílačky řekli, že jsem zatím třetí. S Mario Kressem jsme se dohodli, že budu kolo chladit a pak pojedu naplno. Pak odmávali konec! Po dvou odjetých kolech!“
Buggyra
 
oficiální stráínky : www.buggyra.com

 
 
Fotogalerie:   Další foto z Dakaru 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose