www.car.cz
 

Katalánsko a Martin Prokop: bez shakedownu k novým zkušenostem
     27.10.2005 21:53 - tisková zpráva


Už jen hodiny dělí posádku týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Petr Gross od startu posledního závodu letošního juniorského šampionátu. Tou je asfaltová Rally Catalunya – Costa Daurada.

 

České duo se do Španělska přesunulo přímo z Korsiky, v úterý a středu se zúčastnilo seznamovacích jízd. „Trať je celkově mnohem rychlejší než na Korsice. Části vložek jsou spíše rovnější a velmi rychlé, naopak řada míst je technických. Cesty většinou vedou mezi svodidly a skálou, což by mělo zamezit zkracování a trať by mohla bát relativně čistější. Většina testů se jede po novém asfaltu,“ popsal Martin Prokop.

 

Španělské rychlostní zkoušky, jejichž délka se pohybuje kolem 24 – 28 kilometrů, jsou pro všechny účastníky juniorského seriálu nové, některé z nich se v průběhu soutěže jedou v obou směrech. „Korsika byla určitě těžší než je trať v Katalánsku. Hlavně byla zrádná, tady věřím, že by naše časy mohly být lepší. Nedoufám však, že budeme konkurovat špičce. Jsme zde opět pro další zkušenosti, což budeme moci zužitkovat třeba už v příští sezoně. V ní se Katalánsko uskuteční už koncem března,“ naznačit jihlavský jezdec.

 

Nevyzpytatelné počasí v regionu soutěže (předpověď: suchá první etapa, déšť v sobotu a neděli) se potvrdilo už při čtvrtečním shakedownu. Ačkoliv v okolí centra soutěže Salou svítilo slunce a teplota se blížila 20 °C, v horách na trati testu několikrát zapršelo. Vítězem se stal Duval, mezi juniory patřil nejrychlejší čas Meekemu. „Město Salou se nám velmi zamlouvá. Všichni společně spíme v jednom hotelu, nedaleko je servisní zóna a centrum soutěže.

 

Negativní jsou však velmi dlouhé přejezdy na rychlostní zkoušky. Proto jsme se ani neobjevili na shakedownu. Ten byl od servisu vzdálen 40 kilometrů a navíc byl jeho charakter zcela odlišný od vlastní soutěže. Při soutěži pojedeme stejné nastavení jako na Korsice,“ vysvětlil Martin Prokop.

 

Páteční etapa soutěže obsahuje šest rychlostních zkoušek na čtyř úsecích.


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop na Korsice 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose