www.car.cz
 

BMW 1 Challenge 2006 by se měl líbit
     28.10.2005 11:54 - tisková zpráva


U zrodu této myšlenky byli pánové Václav Bervid senior a  Petr Žáček a jako obvykle i paní náhoda. Když jeli s „jedničkovým bavorákem“ někam za svými pracovními povinnostmi, nakousl to Petr Žáček.

„Vždyť tohle je plnokrevný závoďák už v sérii. S tím by se dal jezdit značkový pohár jako bič…“   Zkušený automobilový harcovník a manažer Václav Bervid se zamyslel a pak dodal.“Tak z toho by mohl být docela zajímavý podnikatelský záměr, to musíme pořádně propočítat…“

Stalo se a za pár dnů byl základní projekt BMW 1 Challenge na světě. Návrhy z dílny BERVID PRODRIVE se líbily i v mateřské továrně, kde rádi přislíbili technickou podporu a také v púchovském Matadoru, který třicetičlenné závodní pole bude obouvat....

Hlavním trumfem promotéra však zůstává myšlenka popsaná už v úvodu tohoto článku, tedy možnost opravdu kvalitně závodit bez nutnosti pracně budovat vlastní technické zázemí a složitou organizaci týmu. Dílny, přepravník, závodní vůz, techničtí a organizační spolupracovníci, testování, formální povinnosti spojené s jednotlivými starty a to vše se značně nejistým výsledkem. To je klasická cesta na závodní trať. Stojí to spoustu práce, nervů i peněz ještě dříve než závodní speciál poprvé „zavrčí“.

BERVID PRODRIVE s.r.o. bere všechny tyto starosti na vlastní bedra a to za velmi přijatelných finančních podmínek. Na české poměry jsou nadstandardní i prémie, které jezdci mohou získat za umístění v jednotlivých závodech, ale také nejrychlejší kolo vměřeném tréninku a vsamotném závodu. A může být lákavější hlavní cena pro vítěze celkového pořadí než automobil s jakým celou sezónu jezdil?

Prestižní, krásné a zároveň i velmi výkonné BMW 130i v úpravě pro Challenge se docela určitě bude líbit i divákům kolem tratí a protože promotér úspěšně  jedná o zařazení jednotlivých závodů seriálu do programu nejvýznamnějších mezinárodních podniků na našich tratích i v několika okolních zemích,  je o dobrou návštěvnost i zájem médií předem postaráno.

Seriál je také koncipován jako kvalitní platforma pro činnost  významných obchodních partnerů BMW 1 Challenge, jehož první závod bude odstartován začátkem května příštího roku. Do konce sezóny se pak účastníci poháru utkají o body i finanční odměny celkem osmnáctkrát v devíti závodních víkendech.

Kalendář je předběžný, bude uzavřen po schválení kalendářů FIA

Datum

Místo

5.-7.5. 2006 GP Matador Brno (ČR)
17.-19.5. 2006 Poznaň (Polsko)
2.-4.6. 2006 Cerkle (Slovinsko)
16.-18.6. 2006 Hungaroring (Maďarsko)
11.-13.8. 2006 Autodrom Most (ČR)
25.-27.8. 2006 Piešťany (Slovensko)
1.-3.9. 2006 Czech Truck Prix Most (ČR)
7.-9.9. 2006 Rijeka (Chorvatsko)
22.-24.9. 2006 Salzburgring (Rakousko)

Podrobnosti o organizaci BMW 1 Challenge 2006 se dočtete v dalších odkazech na oficiálních stránkách, které najdete v menu na levé straně.

 

oficiální stránky : http://www.bmw1challenge.com/


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial v Chříči (2005) od Martina Ježka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose