www.car.cz
 

Katalánsko: Kresta na desítce hodinařil a klesnul, Toni končí
     29.10.2005 15:39 - tisková zpráva


RZ 10 Riudecanyes 1 - Kresta dělal hodiny a zhasnul motor

Také v desáté rychlostní zkoušce skončil jeden z továrních jezdců mimo trať. Tento test se stal osudným pro Toniho Gardemeistera. Do cíle zkoušky sice dorazil ale jeho ztráta je téměř třináct minut.

Nicméně problémy se nevyhnuly ani Romanu Krestovi, který udělal hodiny. Přitom mu zhasnul motor. Jeho ztráta činila přes dvacet vteřin na vítězného Loeba.

Díky těmto potížím se český jezdec posunul o dvě příčky vzad a je šestý. Před něj šel nejen Mikko Hirvonen, ale také Xavier Pons. Kresta však zůstal v Katalánské rally nejvýše postaveným jezdcem s vozem Ford, který může bodovat do MS FIA značek.

Na prvních třech pozicích se stále nic zásadního nemění. První pozice patří Sébastienu Loebovi, druhá Francoisi Duvalovi a třetí Marcusi Grönholmovi.

Skvěle ovšem dne jede také Jan Kopecký, který zajel jen o tři vteřiny hůře než Loeb a skončil v testu sedmý. Celkově si polepšil a je již devátý. Armin Schwarz postupuje vpřed jen díky výpadkům soupeřů. Němec je nyní jedenáctý.

RZ 9 Capafonts 1 - Roman Kresta se posunul na páté místo

Na množství vypadnutých posádek je vidět, že Katalánská rally bude patřit k velmi náročným asfaltovým soutěžím. Další obětí se stal Daniel Solá, který sice podával skvělé výkony, ale znovu neudržel nervy na uzdě a skončil mimo trať.

Vítězem RZ 9 se tak celkem v pohodě stal Sébastien Loeb, druhý skončil Francois Duval a třetí Marcuse Grönholm. Na bramborovou příčku se po výpadku Galliho posunul Toni Gardemeister a Roman Kresta je pátý. Český pilot zatáhl a porazil v RZ 9 Hirvonena, díky čemuž se posunul zpět před něj.

Fantastické výkony ovšem předvádí také Nicolas Bernardi, který se se druhým továrním Peugeotem 307 WRC pomalu dotahuje na jezdce před sebou.

Nicolas Bernardi řekl: „Ze tří možností jsem si pokaždé zvolil špatné pneumatiky. Už jsem si ale zvykl na vůz a hodně mu věřím. Získal jsem potřebnou sebedůvěru. Chci se ale posunout mnohem výše. Stále se mi ale nějak nedaří se prosadit a štve mě to. Snad se to ještě zlepší.“

Českému týmu již v soutěži zůstaly jen dvě Fabii WRC. Jan Kopecký si může dojet pro životní výsledek, jelikož v polovině soutěže mu patří průběžné desátá pozice. Navíc zajíždí velmi vyrovnané časy také v rychlostních zkouškách. Armin Schwarz je po devíti vložkách třináctý.

Zpracoval: RV FFK

http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Vítězný návrat Jana Kopeckého do Ocupu 2005 v Brně

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose