www.car.cz
 

Roman Kresta drží po sobotě naději fordu na body
     30.10.2005 09:55 - tisková zpráva


Tovární posádka týmu BP Ford Roman Kresta s Janem Tománkem jsou po rušném a dramatickém druhém dni Rally Catalunya na pátém místě průběžného pořadí.

Sobotní akce se sestávala ze šesti rychlostních zkoušek na rychlých horských cestách na sever a západ od základny rallye v Salou, na jih od Barcelony. Původně plánovaných 134,85 soutěžních kilometrů bylo zkráceno o úvodních 20,01km, protože první zkouška dne musela být z bezpečnostních důvodů zrušena. Důvodem bylo příliš velké množství diváků kolem trati, kteří umožnili průjezd jen prvním pěti vozům. Proměnlivé počasí opět připravilo obtížné podmínky, jezdci často dělali kompromisy při volbě pneumatik pro skupinu zkoušek, z nichž jedna byla na suchu a druhá na mokru.

 

Krestovo ráno, český jezdec byl po prvním dnu šestý, bylo perfektním příkladem potíží v prvních dvou erzetách. Devětadvacetiletý jezdec si zvolil tvrdší pneumatiky Michelin s vědomím, že budou dobře fungovat v úvodní suché zkoušce a ve druhé už to nebude ono. Po zrušení první zkoušky však byly jeho plány zničeny. „Nejsem spokojený, protože jsme udělali kompromis při výběru pneumatiky a prodělali jsme na tom kvůli tomu, že zkouška byla zrušena. Myslím, že pro první zkoušku by to byla dobrá volba. Ale ve druhém testu bylo vlhko nebo mokro, suchu bylo jen kousek před cílem,“ řekl Kresta.

 

Kresta postoupil na páté místo, ale v dalších dvou erzetách dostal smyk a to ho stálo jednu příčku. Déšť ovlivnil posledních pár kilometrů zkoušky Colldeju a se svým Focusem RC dostal smyk v blátivé sekci, jen těsně přitom minul strom. V další zkoušce měl více štěstí, když přestál smyk do příkopu. „Druhý incident byl skoro stejně velký,“ řekl „Udělal jsem chybu v kombinaci pravá-levá a vůz se odrazil do příkopu. Trvalo 20 sekund, než jsme se dostali zpátky na cestu.“

 

„Zkoušky se podobaly těm včerejším, ale nedokázal jsem jet stejným tempem a neměl jsem tak dobrý pocit. Dnes odpoledne jsme měli dvakrát štěstí, v posledních dvou zkouškách jsem o tom přemýšlel. Jel jsem na maximum, které jsem považoval za bezpečné, protože potřebuji dojet do cíle a získat body,“ dodal český jezdec.

 

Pořadí po druhé etapě

1.  S Loeb/D Elena                              F                     Citroen Xsara              2hr 49min 17.5sec

2.  F Duval/S Smeets                           B                     Citroen Xsara              2hr 50min 15.3sec

3.  M Hirvonen/J Lehtinen               FIN                 Ford Focus RS           2hr 51min 58.8sec

4.  X Pons/C Del Barrio                      E                     Citroen Xsara              2hr 52min 11.1sec

5.  R Kresta/J Tománek                   CZ                   Ford Focus RS           2hr 52min 35.0sec

6.  N Bernardi/J-M Fortin                   F                     Peugeot 307                2hr 52min 45.9sec

7.  A Warmbold/M Orr                     D                     Ford Focus RS           2hr 53min 53.5sec

8.  J Kopecky/F Schovánek                CZ                   Skoda Fabia                2hr 54min 00.5sec

9.  C Atkinson/G MacNeall                 AUS                Subaru Impreza           2hr 54min 28.9sec

10 H Rovanperä/R Pietilainen  FIN                 Mitsubishi Lancer         2hr 55min 30.4sec

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta da Serra 2005 - Portalegre 500, archiv týmu (podruhé)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose