www.car.cz
 

Katalánská rallye 2005: Roman Kresta nakonec PÁTÝ !!! V cíli i Kopecký, Prokop, Valda
     30.10.2005 13:20 - tisková zpráva


Závěrečná etapa již na pořadí ze soboty téměř nic nezměnila, a tak si pro první místo dojel s přehledem Sébastien Loeb. Druhý skončil Francois Duval a třetí Mikko Hirvonen v privátním Focusu WRC. Nejzásadnější pro tým Citroën je, že obhájil loňský titul ve značkách a v Austrálii mohou jezdci Loeb a Duval startovat bez jakéhokoliv tlaku.

Bramborová pozice patří trochu smutnému hrdinovi Xavieru Ponsovi, který tak znovu vylepšil své maximum v mistrovství světa. O třetí příčku jej však v závěrečném testu famózní jízdou připravil mladý Fin Mikko Hirvonen.

Dalším v pořadí pak byl Roman Kresta s továrním Focusem WRC, který připíše na týmové konto hned šest bodů za páté místo absolutně a třetí mezi továrními jezdci. Český pilot tak zopakoval umístění z minulého týdne z Korsiky a zajel hned několik velmi kvalitní časů v rychlostních zkouškách.

Šestá příčka patří Nicolasi Bernardimu, který je také nyní jediným jezdcem s Peugeotem 307 WRC, který uvidí cílovou rampu. Marus Grönholm totiž musel odstoupit v závěru sobotní etapy poté, co mu vytekl chladič.

Antony Warmbold je s dalším privátním Focusem WRC sedmý a na fantastickém osmém místě je Jan Kopecký, který prokázal, že asfalt je jeho domovem a dokázal zajíždět pravidelně časy v první desítce. Mladý Čech tak dosáhl v mistrovství světa na své vůbec první body a může slavit bravurní výkon. Jeho týmový kolega Armin Schwarz skončil těsně za první desítkou, tedy jedenáctý.

Do MS FIA značek bodovali ještě další jezdce. Harri Rovanperä (10.), Petter Solberg (13.) a Toni Gardemeister (14.).

Mezi juniory si pro další body dojeli oba naši zástupci. Martin Prokop skončil pátý a Pavel Valoušek se druhou Suzuki Ignis Super 1600 šestý.

 

Zpracoval: RV FFK

http://www.fansforkresta.cz/


 
 
Fotogalerie:   Obrázky Josefa Žubora ( rallye)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose