www.car.cz
 

Španělsko: nejlepší umístění Martina Prokopa v JWRC na závěr sezony
     31.10.2005 06:10 - tisková zpráva


Životního výsledku dosáhl při poslední letošní soutěži juniorského šampionátu – Katalánské rally – jihlavský jezdec Martin Prokop. Se spolujezdcem Petrem Grossem obsadili pátou příčku v hodnocení JWRC, absolutně zůstala české dvojici dvaadvacátá pozice. Vítězem španělské soutěže se stal Francouz Sebastien Loeb s citroënem, mezi juniory byl nejrychlejší Španěl Daniel Sordo na C2. 

 

Před posledními třemi zkouškami nedělní etapy Katalánské rally byly karty rozdány. Estonec Aava byl sice na dostřel české dvojici, ale atak by znamenal obrovské riziko výpadku. Naopak další český zástupce Pavel Valoušek na šestém místě výrazně zostával.

 

Snažil jsem se o dodržení optimální stopy jízdy, ale jednoduše jsem vsadil na jistotu a hlídal si páté místo. Zrádná místa jsem prodal a to zejména na úvodním testu, kde se objevila mlha. Nechtěl jsem ani udělat gumu,“ zhodnotil nedělní etapu Martin Prokop.

 

Tato strategie slavila za dané situace úspěch a výsledkem bylo letošní nejlepší umístění v juniorské klasifikaci. „Pěkně jsme se na obou asfaltech svezli a jsem rád, že se nám podařilo obě asfaltové soutěže zdárně zdolat a jsme zase chytřejší. Určitě to bude do následující sezony velkým přínosem. Už budu vědět jak nastavit auto, budu na podmínky připraven jezdecky. Navíc ignis je na prodej, takže i s tímto vědomím jsem obě soutěže absolvoval,“ řekl jihlavský jezdec.

 

Tři juniorské body z Katalánské rally znamenají pro Martina Prokopa posun na devátou příčku v konečném hodnocení JWRC. „V podstatě jsem s celou sezonou spokojen. Naším cílem bylo dojet co nejvíce soutěží a to se nám vyjma Německé rally podařilo. Navíc někde nebyly naše odstupy ani tak výrazné, jak jsem původně očekával. Maximálně jsem byl nadšen z Finské rally, kde se nám podařilo zajet pár fantastických časů. Bylo to ale o větším riziku než na jiných podnicích. V první sezoně ale pro nás nebyly výsledky to nejdůležitější,“ vrátil se k letošní sezoně Martin Prokop. 

 

Nejbližší plány týmu Jipocar Racing, včetně výhledu do nadcházející sezony, budou oficiálně zveřejněny v průběhu listopadu.

 

Rally Catalunya – Costa Daurada

 

1. Sordo – Marti (E – Citroën C2) 3:48:27.7

2. Katajamäki – Alanne (FIN – Suzuki Ignis) + 5:00.9

3. Baldacci – Bernacchini (I – Fiat Punto) + 5:22.7

4. Aava – Sikk (EE – Suzuki Ignis) + 9:48.2

5. Prokop – Gross (CZ – Suzuki Ignis) + 10:38.2

6. Valoušek – Starý (CZ – Suzuki Ignis) + 13:40.1

7. Meeke – Patterson (GB – Citroën C2) + 21:31.8

8. Cecchettini – Morassi (I – Fiat Punto) + 48:01.5

 

JWRC 2005:
1. Sordo (E) 53, 2. Wilks (GB) 35, 3. Meeke (GB) 32, 4. Aava (EE) 32, 5. Katajamäki (FIN) 31, 6. Andersson (S) 30, 7. Baldacci (RSM) 26, 8. Betti (I) 17, 9. Prokop (CZ) 13, 10. Valoušek (CZ), Cecchettini (I) 10, 12. Rautenbach (ZW) 7, 13. Scorcioni (I) 6.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Waldviertel Rally 2005, foto Dan Rozkol, www.motor-photo.com

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose