www.car.cz
 

Igor Kaláb zakončil sezónu stříbrem v Cartageně a je bronzový v ME
     4.11.2005 19:36 - tisková zpráva


ME Cartagena /16. října 2005/
V závěrečném podniku letošního Mistrovství Evropy silničních motocyklů ve španělské Cartageně dojel dnes český závodník Igor Kaláb na 2.místě ve třídě do 125 ccm a zajistil si tak celkové třetí místo v evrpoském šampionátu.

Český jezdec, sedlající v této sezoně italský stroj Aprilia v německém týmu RZT Power, startoval do závodu ze druhé pozice, která mu také patřila v cíli. Vítězný Baroni však o jediný bod Kalába předstihl v konečném bodování šampionátu.

Igor Kaláb : Nikdo nedal nikomu ani metr silnice, o čelní pozice bojovala velká skupina jezdců a v cíli se rozdělovalo konečné pořadí ME. Nevzdával jsem se šance porazit Baroniho, ale můj výpadek by zároveň mohl znamenat až sedmou příčku v konečném hodonocení.A protože Conti dojel do devátého místa (7.), patří mi celkové třetí místo, stejně jako minulý rok. Škoda tří smolných závodů, ze kterých jsem si díky výpadkům neodvezl ani bod.

Výsledky závodu:
1.Baroni (ITA) - Aprilia
2.Kaláb (CZE) - Aprilia
3.Frohlich (GER) - Honda
4.Sancioni (ITA) - Aprilia
5.Eitzinger (AUT) - Honda
6.Vostárek (CZE) - Honda
7.Conti (ITA) - Honda

Konečný stav seriálu ME:
1.Conti (ITA) - 101 bodů
2.Baroni (ITA) - 95 bodů
3.Kaláb (CZE) - 94 bodů
4.Frohlich (GER) - 66 bodů
5.Litjens (NL) - 66 bodů
6.Boscoscuro (ITA) - 55 bodů
7.Ranseder (AUT) - 50 bodů
8.Vostárek (CZE) - 46 bodů
9.Eitzinger (AUT) - 45 bodů
10.Gnani (ITA) - 40 bodů
11.Kaulamo (FIN) - 33 bodů
 

  MEZ MČR - Brno   /27. září 2005/
Poslední zářijovou neděli absolvoval Igor Kaláb finálový závod českého šampionátu, který se jel na Masarykově okruhu v Brně opět jako součást Alpe Adria Cupu. Igor po vítězství v kvalifikaci triumfoval i v samotném závodě, když o 3,076 sekundy porazil italského jezdce Gabriela Gnaniho. Pro brněnského jezdce to bylo letos první představení na domácím okruhu, a zároveň teprve druhé v domácím šampionátu. Stejně jako na jaře v Maďarsku, tak i tentokrát si Igor připsal 25 bodů a tak v celkovém pořadí MEZ MČR 125 ccm obsadil s padesáti body devátou pozici.

Igor Kaláb: Doma jezdím vždy rád a okruh v Brně miluji. Jsem rád, že i letos jsem si mohl alespoň jednou na této dráze zazávodit a předvést se tak domácím fanouškům. Samotný závod byl v prvních kolech soubojem s Italem Gnanin, který patří k absolutní špičce Alpe Adria Cupu. Po několika kolech přetahované se mi ho podařilo natrvalo předjet a vytvořit si i menší náskok, který jsem si poté udržoval až do cíle. Nyní mě čeká ještě závod německého IDM 125 a pak už vrchol sezóny v Portugalsku a Španělsku, kde se chci pokusit ještě vybojovat titul Mistra Evropy.

Výsledky závodu AA Cupu v Brně
1.- Igor Kaláb (CZE-Aprilia) 9 kol
2.- Gabriele Gnani (ITA-Gnani) +3,076
3.- Thomas Mayer (GER-Aprilia) +24,445
4.- Allen Györfi (HUN-Honda) +24,673
5.- Michal Vecko (CZE-Honda) +25,039
 

 

  IDM 125 - Sachsenring   /21. září 2005/
Igor Kaláb absolvoval závod IDM na okruhu Sachsenring. Déšť, vítr a zima provázela brněnského jezdce při jeho snaze o co nejlepší výsledek. Do závodu startoval Igor ze sedmé pozici, kterou si zajistil během sobotních tréninků. V nedělním závodě poté předvedl výkon, který mu zajistil výborné čtvrté místo. V celkovém pořadí německého šampionátu je nyní Igor Kaláb se 65. body na pátém místě.

Igor Kaláb: Závod na Sachsenringu byl dobrý až na to hrozný počasí. Celý pátek lilo, v sobotu byla zase hrozná zima, v neděli opět zima, ale se sluníčkem. Se čtvrtým místem v závodě jsme byli spokojeni, měl jsem jet bez rizika. Důležité závody nás totiž teprve čekají - Braga a Cartagena. První dva v cíli byli rychlejší, Fröhlicha se mně naopak za celý závod nepodařilo stáhnout, byl mezi námi snad 10 kol rozestup pořád dvě sekundy a nešlo to se přiblížit. Soupeři měli hlavně výhodu, že jeli na této trati na wild card při Grand Prix Německa a měli tedy základní data již připravené. My jsme hledali nastavení motorky, díky počasí moc času na to nebylo. Nyní pojedu v Brně českej mistrák. Už se těším na závod před domácím publikem. V Brně jezdím rád a doufám, že získám i nějakej dobrej výsledek, kterej by potěšil mne i všechny český fanoušky. Přijeďte fandit, český jezdci Vás budou potřebovat.

IDM 125 Sachsenring
1.- Stefan Bradl (GER-KTM) 15 kol
2.- Patrick Unger (GER-Aprilia) +0,046
3.- Georg Fröhlich (GER-Honda) +20,836
4.- Igor Kaláb (CZE-Aprilia) +23,825
5.- Hugo Van Den Berg (HOL-Honda) 37,236
 
ti


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose