www.car.cz
 

Španělské finále začal Karel Abrahám v závěsu za silnou skupinou soupeřů
     4.11.2005 23:54 - tisková zpráva


Španělské finále

Na okruhu u Valencie se ke svému finiši rozjel poslední závod letošního seriálu MotoGP.

Určitě na tom není nic divného s jakou rychlostí se letošní motocyklová sezóna přiblížila ke svému závěru. Vždyť přeci rychlost je tím správným synonymem, jenž má k motorkám a motocyklovému sportu naprosto nejblíže.

Ani nováček Kája Abraham snad nepředpokládal, i když má se závodní rychlostí silničních speciálů podstatně více zkušeností než převážná většina z nás, že jeho premiérová sezóna,od prvního testování právě ve Valencii, přes první závod v Jerezu a dalších 15 podniků po celém světě ujede tak rychle. Koncentrace před posledním svým letošním vystoupením je tak o mnohem větší, neboť mladý jezdec by rád podal dobrý výkon a zároveň zajel dobrý výsledek.

Karel Abraham: „Část volného tréninku jsem věnoval osvěžení znalostí trati, které jsem zde nabyl při jarním testování. A ani zbytek jsem rozhodně neflákal, protože jsem chtěl již od rána zajet dobře, abych byl v psychické pohodě před odpolední kvalifikací. Tradičně jsem pak odpoledne absolvoval dvě kola pro správné zajetí pístu a pak jsem se již soustředil na to, abych podal dobrý výkon.

V závěru jsme se chytl té nejsilnější skupiny s Kalliem, Lüthim, Talmacsim a ještě dalšími dvěma soupeři a zajel jsem si tak své prozatím nejrychlejší kolo, jenž mne v ten okamžik řadilo na dvacátou čtvrtou příčku. Pak mne však ještě další tři přeskočili.“

Pořadí po 1. kvalifikaci:

1  Mattia PASINI                 APRILIA            1.40,469
2  Gabor TALMACSI          KTM                   1.40,534             
3  Julian SIMON                 KTM                   1.40.855
4  Thomas LÜTHI               HONDA              1.40,918
5  Mika KALLIO                  KTM                   1.41,102
….
27   Karel ABRAHAM         APRILIA           1.43,161     odstup od prvního v pořadí / -2,712 sec/      

MPAFoto.com  /ravenfeather@gmx.de/


 
 
Fotogalerie:   Audi S8 pro premiéru v Tokiu 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose