www.car.cz
 

Kuba Smrž - první Čech za řidítky motocyklové rakety z MotoGP !!!! A zítra ....
     7.11.2005 18:22 - tisková zpráva


Kuba Smrž testoval motorku z MotoGP

Kuba Smrž se jako první Čech posadil za řidítka motocyklové rakety z MotoGP.

Poslední body a tituly byly v motocyklovém šampionátu rozdány již včera. Pro mnoho lidí tak letošní sezóna skončila. Motocyklový kolotoč se však točí dál. Kuba Smrž ve včerejším nedělním závodě obsadil pěkné 12.místo a připsal si na své konto 4 body. A dneska ve 14.20 se jako první Čech v novodobé historii motocyklového sportu, tedy MotoGP, posadil za řídítka jednoho z nejsilnějších strojů královské třídy MotoGP.

Závodní tým Kawasaki dal českému jezdci možnost vyzkoušet si identický motocykl s nímž včerejší závod absolvoval Alex Hofmann. Určitě se v jistém směru jedná o  další krůček v historii českého motocyklového sportu a poděkování všem sponzorům.

Jakub Smrž: „Stejně jako snem mnoha lidí na světě, i já jsem si přál mít možnost svézt se na motorce MotoGP, což se mi dneska splnilo. Životním snem i nadále zůstává bojovat v této třídě o přední příčky a toto byl podle mě jeden z mála kroků, které se pro to dají udělat. Určitě to byl nádherný pocit, ale příliš málo kol na to, abych se dokázal zbavit respektu k 240ti koním.

Nemohl jsem si dovolit riskovat, takže jsem jel docela v klidu a soustředil se na jízdu a opravdu to byl neopakovatelný zážitek, který se snad bude brzy opakovat.

 Zítra budu mít ještě možnost vyzkoušet si Ducati, na což se těším ještě víc a bude to určitě mnohem lepší v tom, že už budu o trochu víc vědět, co si můžu dovolit.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   24 hodin Spa 2005 od Josefa Vrátila (3)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose