www.car.cz
 

Duch a technologie závodního speciálu do sériové produkce - R8
     15.11.2005 17:20 - tisková zpráva


„Zelená” pro Audi R8
· Duch a technologie závodního speciálu do sériové produkce
· Investice 28 milionů EUR do výrobních technologií

Už to není tajemství: Automobilka Audi oficiálně potvrzuje, že připravovaný sportovní model ponese označení Audi R8. Po velmi pozitivním přijetí studie „Le Mans quattro“ na Mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem před dvěma roky se vedení prestižní automobilky rozhodlo zavést nový sportovní model Audi R8 vycházející z  konceptu „Le Mans quattro“ i do sériové výroby. Ta se rozběhne v závodě Audi v Neckarsulmu v závěru roku 2006, na trhu se Audi R8 objeví ve druhém čtvrtletí roku 2007.

Do výrobních technologií souvisejících s náběhem modelu R8 automobilka Audi investovala asi 28 milionů EUR. Za vlastní výrobu bude odpovědná divize quattro GmbH, jejíž technici a vývojáři už nyní pilně testují jednotlivé konstrukční skupiny připravovaného modelu. Na výrobě nového Audi R8 bude zaměstnáno 250 pracovníků.

„Není tajemstvím, že s modelem R8 chceme zúročit skvělé výsledky stejnojmenného závodního speciálu a přenést jeho nejsilnější stránky do sériové produkce,“ říká Dr. Martin Winterkorn, šéf AUDI AG.

Nový model Audi R8 bude samozřejmě plně odpovídat dlouholeté konstrukční koncepci značky Audi, jejímž stěžejním prvkem je systematické využívání lehkých a vysoce pevných materiálů. Podlé této filozofie byly ve specializovaném středisku „Aluminium Centre“ automobilky Audi vyvinuty už modely Audi A2, A6 a A8.

Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,

www.audi.cz


 
 
Fotogalerie:   Off Road Marathon 2005 Pohořelice od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose