www.car.cz
 

Dočká se Kopecký čtvrté výhry v Sosnové? Jede se již v neděli !!!
     18.11.2005 11:35 - tisková zpráva


Fanoušci automobilového sportu s napětím očekávají nedělní IV. GLOBAL ASSISTANCE Setkání automobilových mistrů na Autodromu Česká Lípa a především odpověď na otázku, zda Jan Kopecký nenajde počtvrté v prostorách Racing Areny v Sosnové přemožitele.

 

Třiadvacetiletý jezdec stáje Škoda Motorsport bude mít k dispozici tovární vůz Škoda Fabia WRC 05. Na start nastoupí povzbuzen výborným osmým místem v soutěži mistrovství světa Rally Catalunya - Costa Daurada, které získal koncem října.

 

Všichni jedeme do Sosnové pobavit diváky a samozřejmě chceme zvítězit. Rád bych obhájil prvenství a počtvrté vyhrál. Vloni se nám to povedlo. A to především tím, že pořadatelé vypsali finále na dva okruhy. V prvním okruhu jsem za Vaškem Pechem trochu zaostával. Vyhrál jsem až ve druhém kole,“ vzpomíná Jan Kopecký. První ročník vyhrál rodák z Ústí nad Orlicí na corolle, v dalších dvou se radoval z výhry na tovární fabii. Především loňská finálová jízda zvedala diváky na sosnovském závodišti ze sedadel.

 

Která ze tří výher v Sosnové byla pro Jana Kopeckého nejtěžší? Určitě loňské vítězství, neboť těsně před finálovou jízdou jsme měli problém s řazením fabie WRC. Vypadla nám automatika a přešli jsme na manuální řazení. Zkratovala nám řídící jednotka, neboť auto se vrátilo zablácené z trati, umyli jsme ho a zřejmě omylem jsme nastříkali vodu do řídící jednotky. U fabie je nouzové řazení obráceně, není to jako u klasického manuálu. První dvě kolečka jsem si zvykal, poté jsem zrychloval a se štěstím Vaška předjel,“ vzpomíná na loňské vyvrcholení sosnovské exhibice.

Největším soupeřem Kopeckého v divácké show plné smyků bude letošní dvojnásobný český mistr Václav Pech na voze Ford Focus WRC. „S letošní sezonou jsme spokojeni. O vítězství jsme se přetahovali především se Štěpánem Vojtěchem. Dlouho nebylo jasné, jak to dopadne. Nakonec jsme titul ve dvoudenních soutěžích pojistili i přes dramatickou koncovku v Příbrami. A o pár dnů později jsme přidali pojistku při Labské rally ve sprintrally,“ ohlédl se plzeňský jezdec za závěrem letošní sezony.

Jako první český jezdec získal double. Mistrovský titul ve dvoudenních soutěžích i v jednodenních rallysprintech. Při divácké show na severu Čech by rád vrátil Kopeckému porážku.Budeme se snažit konečně Honzu porazit, ale těžko něco plánovat. Stačí jedna chyba a vše je ztraceno. Navíc v Sosnové nejede jen on, konkurence je silná," upozornil Pech, jenž od příští sezony přesedne do třídy produkčních vozů.

Trojnásobný český mistr bude pilotovat vůz Mitsubishi Lancer. Že pojedu příští rok s „myšákem“ jsem věděl už delší dobu, připravoval jsem se na to a vlastně se na to těším. Je jasné, že focus představoval to nejnádhernější svezení. Snad to neobrečím," prohlásil s úsměvem Pech.

 

V divácky nejatraktivnější a nejsledovanější třídě vozů specifikace WRC se objeví celkem 10 jezdců. Na stupně vítězů pomýšlejí Štěpán Vojtěch (Peugeot 206 WRC) a Pavel Valoušek (Toyota Corolla WRC). Otrokovický jezdec vzal za vděk corollou půjčenou z Belgie, neboť focus ze stáje JM Engineering není v tomto termínu volný. Z dalších předních jezdců se divákům představí Emil Triner, Karel Trněný a Karel Trojan (všichni Škoda Octavia WRC).

 

V České Lípě 17. listopadu 2005        

 

        Roman ORDELT                                                                       tiskové středisko

                                                                                                              Autodrom Česká Lípa


 
 
Fotogalerie:   Stříbrný Jan Kopecký ve Vsetíně, foto P.Frýba, archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose