www.car.cz
 

A1GP, Malajsie/páteční volné treninky : Český tým měl první den napilno
     18.11.2005 19:02 - tisková zpráva


Tým České republiky patřil v pátečních trénincích v Sepangu mezi nejaktivnější. Jarek Janiš ve svém premiérovém tréninku v A1GP zajel 11. čas, do druhého tréninku převzal vůz Tomáš Enge, který skončil čtvrtý.

Malajské počasí na úvod nabídlo slunečnou oblohu a oba tréninky proběhly na suchu. Tým před začátkem víkendu hodně pracoval na nastavení vozu a vyjel na trať s hodně pozměněným nastavením vozu. Jako první se za volant dostal Janiš, pro kterého to byl první oficiální trénink v A1GP.

Dvaadvacetiletého jezdce na začátku trochu přibrzdily problémy s pravým předním kolem, ale ty byly rychle vyřešeny. Vedle neznámé tratě zároveň poznával i vůz a nakonec skončil po 18 kolech se solidním časem na 11. místě.

Ve druhém tréninku přišel na řadu Enge a jezdec IRL posunul český vůz dále vpřed. Vůz byl podle jeho pocitu lépe vyvážen než v Eastern Creeku a s 23 odjetými koly byl nejpilnějším jezdcem tréninku. Čtvrtý čas je příslibem pro zbytek víkendu a celý tým doufá, že je na správné cestě vpřed.

Tomáš Enge: S dnešní prací jsem spokojený. Před víkendem jsme udělali velké změny v nastavení a vůz byl v tréninku lepší než minule. Pořád je trochu přetáčivý, ale je daleko více stabilní. Dnes jsme odjeli hodně kol a má rychlost byla i na starých pneumatikách dobrá, ale nikdy nemáte jistotu, co zkoušejí ostatní. Vlhkost nedělá ve voze velké problémy, vlastně je to lepší, než jsem předpokládal. Trať je náročná a zejména v rychlých zatáčkách musíte tvrdě pracovat.

Jarek Janis:Celkově jsem spokojený, mohl jsem odjet hodně kol. Na začátku jsme měli nějaké problémy, ale tým je dokázal rychle vyřešit. Vůz se chová trochu jinak než F3000, je agresivnější. V prvním tréninku jsme neměli správně odstupňované převody, ale tým je mezi tréninky změnil a Tomáš pak už nehlásil žádné problémy.

Výsledky naleznete v příloze.

 

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Lausitzring 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose