www.car.cz
 

Český závod A1GP 2006. Brno nebo Most ?
     24.11.2005 11:37 - Pavel Jelínek


A1 Grand Prix má za sebou pět závodů svého premiérového ročníku a zatím se setkává s  celkem pozitivními ohlasy. Zajímavé a nové na této sérii je především to, že je  nakoncipována jako soutěž národů, nikoliv jednotlivců, jako veškeré ostatní  závody. To je dosud ojedinělé řešení.

Premiérového ročníku se díky  kontaktům Antonína Charouze účastní i český tým v čele s Tomášem Engem a Jaroslavem Janišem, které doplňuje ještě Jan Charouz. Seriál je tedy  zajímavý  i pro  českého fanouška  a tak není divu, že všichni vítají možnost, že by se jeden ze závodů mohl  jet  již  příští rok také v Česku.

Ve hře je především Masarykův okruh v Brně, ale druhou možnou variantou  je podle Antonína Charouze také severočeský Most. "Jsem přesvědčen, že se v roce 2006 v České republice pojede. Kde, je předčasné říkat," poznamenal  k záležitosti mimo jiné Charouz.

Rozhodnout by se údajně mělo na přelomu roku. Předběžně  se již hovoří o tom, že závod by se mohl jet společně s Epilogem  o prvním říjnovém víkendu.

Připomeňme, že seriál  by měl především vyplnit zimní přestávku, kdy se nejezdí závody F1. Závodní vozy ale vycházejí spíše  z F 3000.

Český tým je zatím v hodnocení na dvanácté příčce. Nejlepšího výsledku dosáhl v poslední závodu Tomáš Enge, který  se  z chvostu závodu  dokázal propracovat až na třetí místo v cíli. To je  zároveň příslib   i do budoucnosti a fandové se mohou těšit na další medaile pro Česko.

více na : www.a1grandprix.com

a  www.a1teamcze.com

Související články:

Šejk Maktúm přislíbil, že A1GP příští rok pojede v BRNĚ !!!!

Masarykův okruh se v tichosti připravuje na rekordní sezónu 2006

A1GP Malajsie - Tomáš Enge po výborném výkonu BRONZOVÝ !!


 
 
Fotogalerie:   A1GP a T. Enge v Malajsii 2005, první bronz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose