www.car.cz
 

Tomáš Enge veze z Dubaje další BRONZ z A1GP. V hlavním závodu havaroval
     11.12.2005 22:02 - tisková zpráva


Enge získal pro Českou republiku další stupně vítězů - (11.12.05)

Tomáš Enge dojel na třetím místě ve sprintu v Dubaji a druhý závodní víkend v řadě si mohl vychutnat stupně vítězů. Rovněž v hlavním závodu bojoval v popředí, ale jeho vůz poškodily dvě kolize.

Dubaj nabídla po celý víkend příjemné počasí a oba závody přinesly skvělou podívanou s mnoha souboji. Enge byl sedmý na startu sprintu a stejnou pozici držel i v úvodních kolech. Zkušený český jezdec se vyvaroval chyb, tým mu dal spolehlivý vůz a tato kombinace umožnila postup vpřed. V posledním kole Enge předjel vůz Irska a dostal se na stupně vítězů.

 

Český vůz stál na startu hlavního závodu na čisté straně, Engeho start však nebyl nejlepší a přišel o několik míst. Enge se dokázal v tlačenici v první zatáčce vyhnout problémům, ale o chvíli později neměl šanci zabránit kolizi s Robbie Kerrem, který český vůz využil jako pomůcku pro zpomalení v zatáčce. Český jezdec pokračoval i přes poškozené řízení a bojoval s Kanadou o sedmou příčku. Bohužel jejich souboj skončil kontaktem, který vedl k dlouhé zastávce v boxech, a tím skončily naděje na zisk bodů.

 

Český tým je momentálně na 12. místě v průběžném pořadí šampionátu, ale výkony z posledních dvou závodů jsou velmi povzbuzující a slibné. Enge v obou dnešních závodech zajel třetí nejrychlejší kolo a společně se zrychlením v kvalifikaci se dá očekávat, že český vůz bude v dalších závodech znovu bojovat v popředí.

 

Dubaj hostila poslední závod roku 2005 a celý český tým chce všem popřát Veselé vánoce a vše nejlepší do Nového roku. Na viděnou v roce 2006.

 

Tomáš Enge: Bylo by příjemnější dojet na stupních vítězů i ve druhém závodě, ale v obou se rozdávají stejné body. Sprint byl dobrý, můj vůz fungoval perfektně. Samozřejmě, měli jsme trochu štěstí, protože někteří soupeři měli problémy nebo chybovali, ale to je součást závodů. Jsem rád, že mi tým pravidelně dává spolehlivý vůz. Hlavní závod nezačal dobře a kontakt s Kerrem poškodil mé řízení.

 

Myslím, že z jeho strany to bylo trochu hloupé, protože jsem mu tam nechal hodně místa, přesto se do zatáčky nevešel a zabrzdil o můj vůz. I přesto se vůz dal nadále řídit a mohl jsem bojovat o body. Bojoval jsem s McIntoshem, měl jsem lepší výjezd ze zatáčky a snažil jsem se ho předjet.

 

Vypadalo to, že o mě ví, protože mi tam nechal trochu místa, ale najednou zatočil. Došlo ke kontaktu a bylo hotovo. Je škoda, že jsme propásli šanci na další body, ale přinejmenším jsme ukázali, že jsme rychlí. Snížili jsme odstup na soupeře v kvalifikaci a potvrdili jsme naši sílu v závodech.“

 

Antonín Charouz, šéf týmu: Jsme spokojeni s dalšími stupni vítězů, ale měli jsme bodovat i v hlavním závodu. Zatím jsem neviděl kolizi s Kanaďany, takže to teď nemůžu hodnotit. Pozitivní je, že jsme rychlí v kvalifikaci i závodech.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rally aneb závod pro veřejnost i profiky od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose