www.car.cz
 

Audi R10 se pokusí zvítězit v závodě 24 hodin LE MANS s dieslem
     14.12.2005 11:42 - tisková zpráva


Shell V-Power Diesel bude pohánět vůz Audi R10 při jeho historickém pokusu zvítězit v závodě 24 hodin LE MANS

 

 

Praha, 13. prosince 2005 -  Společnost Shell a Audi Sport  dnes oznámili uzavření partnerství pro vývoj prvního vozu s naftovým pohonem na světě, který bude schopen soutěžit o prvenství  ve slavném závodu 24 hodin Le Mans. Díky tomuto spojení budeme v roce 2006 svědky toho, jak se technologie paliva Shell V-Power Diesel postaví té největší výzvě v závodu, kde úspěch zaručí pouze kombinace koncentrované síly, maximální spolehlivosti motoru a optimální spotřeby.

 

Spanilou jízdou v pařížských ulicích se dnes představilo veřejnosti technické partnerství společností Shell a Audi Sport. Příští rok tak budeme mít možnost vidět Audi R10 poháněné palivem Shell V-Power Diesel vedle nejrychlejších aut s benzínovými motory na startovní čáře závodu, který je obecně považován za nejnáročnější na světě.

 

S více než padesátiletou historií úspěchů na okruzích  a členstvím v klubu těch nejlepších není společnost Shell v Le Mans na poli mezinárodního motosportu žádným nováčkem. Společnost Shell byla dodavatelem maziv pro vůz Audi R8, který v posledních letech bodoval na tomto okruhu. Od té doby společnost Shell vyvinula a uvedla na trh palivo Shell V-Power Diesel téměř ve všech evropských zemích. A právě tuto palivovou technologii bude v roce 2006 testovat tým Audi Sport.

 

Společný projekt je výsledkem snahy dvou nezvučnějších jmen ve světě motosportu získat toto historické prvenství. Shell a Audi, společnosti, které spolu vždy úzce spolupracovali, přitom staví svůj ambiciózní projekt na tom, co se  již oběma osvědčilo v běžném provozu. Na čelo naftové revoluce postavila společnost Audi její revoluční technologie TDi. Audi se také účastnila na vývoji a testování jedinečné motorové nafty Shell V-Power Diesel.

 

Toto moderní palivo dává posledním generacím dieselových motorů více síly a využívá vlastní technologii syntetických paliv GTL Fuel ( Gas to Liquid / plyn převedený syntetickou cestou na kapalinu). Společnost Shell již uvedla tuto inovativní palivovou technologii jako první v několika evropských zemích a nyní prodává Shell V-Power Diesel s GTL na více než svých zhruba 3000 čerpacích stanicích v Německu, Rakousku, Itálii, Nizozemsku a Švýcarsku. V nejbližších letech plánuje Shell rozšíření prodeje paliva V-Power Diesel s GTL i do ostatních evropských zemí, včetně České republiky.

 

 

Zvláštní pozornost, při přípravě speciálu Audi R10, je věnována především systému vstřikování paliva. Výzkum a vývoj v oblasti systémů vstřikování paliva bude důležitý nejen pro další generaci paliv Shell V-Power Diesel, ale i pro udržení společnosti Shell na špici tohoto technologického vývoje. Po rozsáhlém programu testování bude mít Audi R10 s palivem Shell premiéru v Sebring na Floridě v březnu 2006, tedy ještě před závodem 24 hodin Le Mans, který se uskuteční 17. června 2006.

 

Vicepresident společnosti Shell pro marketing v maloobchodním segmentu Bruce Rosengarten na téma právě uzavřeného partnerství řekl: „Je nám velkou ctí, že můžeme spolupracovat s Audi Sport na vývoji motorové nafty, která má na to, aby mohla usilovat o vítězství v tak významném závodu jako je 24 hodin Le Mans. Každý den se pro Shell V-Power Diesel rozhodnou tisíce řidičů. A protože stejná technologie paliva bude aplikována i na Audi R10. Pevně věříme, že mnoho dalších řidičů si brzy vyzkouší vytrvalost a sílu, kterou toto palivo motorům poskytuje.“

 

Ředitel Audi Sport Dr. Wolfgang Ullrich uvedl: „Jsme hrdi na to, že se jedná o partnerství dvou společností, které stojí na čele vývoje technologií dieselových motorů. Je to partnerství stvořené pro tuto historickou výzvu. Naše testy ukazují, že Shell V-Power Diesel poskytuje právě takový výkon, jaký  je třeba pro vítězství v Le Mans. Jsme velmi rádi, že Shell V-Power Diesel bude palivem pro náš vůz Audi R10.”

 

 

 

 

Joe PR, s.r.o.


 
 
Fotogalerie:   Výstava Motocykl 2005 Praha od Josefa Svobody

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose