www.car.cz
 

Pavel Valoušek má smlouvu s továrním týmem Suzuki Sport Europe pro JWRC 2006
     15.12.2005 15:40 - tisková zpráva


Pavel Valoušek továrním jezdcem

 

OTROKOVICE – Dnes byla zaslána přihláška Pavla Valouška do juniorského světového šampionátu pro nadcházející sezónu. Již včera v podvečer však byl učiněn zásadní krok, kdy mladý otrokovický jezdec podepsal smlouvu s továrním týmem Suzuki Sport Europe.

 

            V posledních dvou sezónách se Pavel Valoušek představoval výhradně s vozy značky Suzuki. I pro rok 2006 se při plánování sezóny v mistrovství světa počítalo se strojem této automobilky, nakonec se však v průběhu příprav objevila nabídka na start v továrním týmu. „Jsem strašně rád, že se nám jednání podařilo dotáhnout do zdárného konce. Startovat za tovární tým je snem každého závodníka a nám se jej podařilo splnit,“ neskrývá nadšení Pavel Valoušek.

 

            Smlouva se Suzuki Sport Europe zahrnuje šest startů v mistrovství světa za volantem Suzuki Swift S1600 nejnovější specifikace v barvách továrního týmu. „Sezónu odstartujeme ve Švédsku, poté se přesuneme na Korsiku, Sardínii, do Německa, Finska a naše účinkování v juniorském mistrovství zakončíme na šotolinových tratích v Turecku,“ naznačil své světové plány Valoušek, čímž prozradil vynechání Rally Catalunya, Rally Argentina a také Wales Rally GB.

 

            Spolu se svým tradičním spolujezdcem Pierangelem Scalvinim se však v novém roce zúčastní automobilové soutěže ještě před Švédskem. Prvním plánovaným startem v nadcházející sezóně bude rakouská Jänner Rallye, na které by měl startovat se Suzuki Ignis S1600 od zlínského JM Engineeringu.

 

„Smlouva se Suzuki se týká pouze mistrovství světa, přesto bychom rádi v průběhu sezóny tovární vůz alespoň jednou doma představili,“ upřesnil informace Pavel Valoušek, který má v plánu kompletní účast ve Winter Cupu, tedy i klatovskou Mogul Šumava Rallye, na které pojede také s vozem od JM Engineeringu.

 

 

PR

 

www.pavel-valousek.com


 
 
Fotogalerie:   Kalendář Lupino 2006: Škoda a baby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose