www.car.cz
 

Zasněžená cesta do Mnichova na halový superkros
     27.12.2005 19:02 - tisková zpráva


Cestu do Mnichova ( na halový superkros) jsme naplánovali na neděli brzy ráno, ale největší starosti nastaly v sobotu navečer, kdy naši republiku zasáhla sněhová vlna, která se jako vždy nejvíce projevila na dálnici D1… jak jistě všichni víme, byla až do půlnoci zablokovaná v obou směrech.

Cesta přes rakouskou A1 by byla dle informací asi stejná a říkali jsme si, že když už budeme stát někde ve vánici, tak ať je to alespoň na „naší straně“. Naštěstí do našeho brzkého ranního odjezdu stihli dálnici D1 zprůjezdnit a cestě za „ pracovní zábavou“ nic nebránilo.

POZOR : SOUTĚŽ o vstupenky na halový ARENACROSS v RONDU

A tak jsme práh krásné bývalé olympijské haly v Mnichově překročili v dopoledních hodinách a hned se vrhli do práce. Výsledky našeho snažení a jednání budete moci ocenit ve dnech 13. – 14.1.2006 při „AKAI ARENACROSSU 2006“.

V aktualitách Vám budeme dále přinášet různé zajímavosti o jezdcích a týmech, které jsme si v Mnichově vyzpovídali.


Evan Laughridge – fanda Eminema!

Tento Američan je jedno velké překvapení. Kde se vzal, tu se vzal v Evropě neznámý Evan Laughridge, věk 23, neuvěřitelný sympaťák a srandista…
Poprvé jsme si ho všimli při závodech ve Stuttgartu (pátek 11. – sobota12. 11. 2005), kde první závod dvoudenního pořadu s přehledem vyhrál. V sobotu byl druhý, ale bylo to o fous!

Vyhrál i další námi sledované závody, a tak jsme si řekli: „Toho musíme mít!“
Konečné ANO padlo, jak jinak, než při naší pracovní návštěvě v Mnichově, kde sobotní závod vyhrál, hádejte kdo…? (V pátek byl třetí a v neděli druhý, takže každý den stupně vítězů. Asi chtěl vyzkoušet jak se na každém stupínku stojí).

V neděli jsem ho vyzpovídala. Během našeho rozhovoru, který se točil nejen kolem závodění, motorek a děvčat (o tom později) nám „zazpíval“ asi tři písničky od Eminema, kterého prostě může. Na některé otázky odpovídal právě úryvky z jeho textů. A tak jsem se kromě toho, že …Anyways, I hope you get this man, hit me back, just to chat Truly yours, your biggest fan, this is Stan (Eminem z písně Stan)...dozvěděla, že se nechce zapsat do podvědomí lidí jako „rychlý vítěz“, ale že chce být prostě dobrý, lepší a nejlepší!

Po tom, co mu jeho týmový parťák a král "AKAI ARENACROSS 2004“ Collin Dugmore povykládal o arenacrossu v Rondu a o místních (českých) děvčatech, se těší do Brna dle vlastních slov moc a moc. Navíc i proto, že má rád nové tratě.

Na rozhodnutí zda startovat v Evropě měl pouhé dva dny. Svolal rodinnou radu a výsledkem je, že vyměnil teplo kalifornského pobřeží za vlezlou evropskou zimu. A musíme uznat, že se mu zde, přes zmrzlý nos a konečky prstů, daří.
Od závodů v Brně si slibuje výsledek jako na předchozích závodech. Nepřijede přece aby prohrál!!! Za největšího soupeře považuje týmového kolegu Collina Dugmora, byť je mezi nimi rozdíl čtrnácti roků! Ale v superkrosu, dle jeho slov, mají šanci vyhrát všichni „a špatné starty dělají vítězství těžším“.

I když má radši venkovní superkrosy, tady v Evropě se mu rozhodně daří i při těch halových. Motorku, na které vyhrál v roce 2002 AMA Horizon Award (zatím jeho největší úspěch), si chtěl nechat na památku. Byl rozhodnutý postavit si jí do obývacího pokoje. Nakonec ji však prodal svému dobrému kamarádovi, ale netrvalo dlouho a kámoš úspěšnou motorku rozbil !?.

A teď k těm děvčatům. Aniž bych se ptala, bylo mi sděleno, že dívky má Evan rád úplně všechny. Jediné, čím svoje konstatování ohraničil, byl dodatek, že nesmí mít na sobě kilové nánosy make-upu. A ještě na něj prozradím jednu věcičku - na pravém rameni má velké tetování ve stylu „divokého západu“ včetně dvou pistolníků a svého příjmení.

Brněnský „Král“ zbožňuje lasagne

Jak nám při rozhovoru v Mnichově řekl brněnský „Král AKAI ARENACROSS 2004" Collin DUGMORE, kromě svých dětí, motorek a golfu, zbožňuje lasagne! Na tomto jídle si prý dokáže pochutnávat kdekoliv a kdykoliv. Tak snad mu chutnalo i po závodech v Mnichově, s názvem SUPERCROSS - OVER, kde jsme ho zastihli ve výborné formě. Již tradičně se v Mnichově jely třídenní závody, kdy se od pátku do neděle utkávali borci z mnoha zemí světa a nechyběli ani Češi a Slováci. Každý den se Dugmorovi podařilo probojovat až do finále, ale v neděli měl smůlu. Po jeho pádu musel být zastaven finálový závod. Do znovu odstartovaného posledního závodu pro zranění a hlavně otřes z pádu, už nenastoupil.


Po závodech jsme ho potkali v depu, kde pomáhal při uklízení týmového vybavení a podle vlastních slov byl v pořádku.
Na Collina Dugmora se můžeme těšit i v blížícím se ročníku „AKAI ARENACROSS 2006“. Při podpisu smlouvy se pokusil zfalšovat svůj ročník narození (chtěl si polepšit o 10 roků!!! tedy na 27 let). Doufejme tedy, že i přes svůj věk Jihoafričan všem ukáže, jak v Brně jezdí KRÁL!

O cestě zpět z Mnichova se raději nebudu rozepisovat. Jen podotknu, že dálnice D1 opět nezklamala, po cestě jsme potkali dva vozy cestářů, žel ale 20 km za Prahou.

Do Brna jsme dojeli bez jejich asistence a za doprovodu některých „šílených“ řidičů kamionů. Doufáme, že Vaše cesta k nám do Brna bude lepší než ta naše do Mnichova.

-forsage-


 
 
Fotogalerie:   GP Brno 2005 od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose