www.car.cz
 

Dakar 2006 - 2. etapa: Tomeček stále čeká na jeřáb a vyproštění
     1.1.2006 18:41 - tisková zpráva


Azevedo zajel výborně, Tomeček stále čeká

Z trati 2. etapy se nám přihlásil také člen Azevedovy posádky Jaromír Martinec. Podle předběžných výsledků jejich Tatra dnes speciální etapu dojela na 2. místě, hned za Rusem Čaginem na Kamazu. Podle zákulisních informací však pořadatelé uvažují připsání stejného času všem kamiónům.

A jaký byl 115 km dlouhý speciální úsek z pohledu Jaromíra Martince? „Etapa byla dost těžká. Jela se v obtížném terénu, byl rozbitý a zatáčkovitý. Trať byla velmi úzká, takže jsme do několika zatáček najížděli nadvakrát. Od novinářů jsem se dozvěděl, že kromě Tomáše havarovaly další dva kamióny, docela se divím, že jich nebylo ještě víc.“

Posádka Andrého Azeveda se na trati spojovací etapy do Malagy setkala s asistenční tatrou Petra Vodáka. „Petr nám pomohl přezout gumy a pokračujeme do Malagy. Musím říct, že André je skvělý pilot a dnešní hroznou speciálku zajel výborně,“ pochválil Martinec svého spolujezdce těsně před tím, než se rozloučil a nasedl do vozu se startovním číslem 513.

Podle zpráv přímo od Tomáše Tomečka (16:30 hod.) posádka stále ještě čeká na vyprošťovací jeřáb. Otázkou zůstává, zda bude vůz po převrácení pojízdný a posádka se stihne včas dopravit do Malagy. Tam se má totiž soutěžní konvoj nalodit na trajekt, který všechny dakaristy převeze na africký kontinent.

Za havarovanou Tatrou se však vytvořila dlouhá kolona ostatních kamiónů. Doufám, že v tomto případě pořadatelé odsunou čas vyplutí trajektu a nenechají polovinu účastníků kategorie kamiónů trčet v Evropě.

Zuzana Nohavicová, LRT

Rádi bychom Vás upozornili, že na našich týmových stránkách www.lrt.cz jsou k dispozici kromě reportáží také aktuální průběžné výsledky v kategorii kamiónů a další zprávy.

Vaše pozdravy členům týmu můžete zasílat na adresu vzkazy@tomastomecek.cz.


 
 
Fotogalerie:   Expedice Austrálie 2005 s Tatrou 805. Závěr

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose