www.car.cz
 

Mattias Ekström pojede DTM s AUDI další tři roky
     2.1.2006 11:36 - Pavel Jelínek


Automobilka Audi oficiálně oznámila své setrvání v prestižním okruhovém seriálu DTM i v roce 2006 a zároveň bylo potvrzeno také prodloužení smlouvy s Mattiasem Ekströmem, který v roce 2004 tento  šampionát vyhrál.

"Jsem velice šťastný. Tříletý kontrakt je dobrým základem pro dlouhodobou a úspěšnou spolupráci. Samozřejmě už nyní mám cíl, kterého chci dosáhnout: v sezoně 2006 vrátit titul mistra DTM do rukou Audi," poznamenal mimo jiné sedmadvacetiletý Mattias Ekström. Mimochodem nejen skvělý okruhový jezdec, ale i   závodník, který byl v minulosti k vidění i třeba za volantem Fábie WRC.

Mattias Ekström (1978) mimochodem žije ve švédském Krylbo se svou přítelkyní Tinou Thörner, navigátorkou, známou i z mistrovství světa v rallye. I proto jej možná lákají  také starty v rallye.

V roce 2004 se tento seveřan stal nejmladším jezdcem, kterému se podařilo prestižní DTM vyhrát (jezdil s Audi A4 DTM). V sezoně 2005 pak sice neobhájil, ale obsadil slušnou druhou příčku celkového hodnocení DTM.

 

Více zde:
 
oficiální stránky série : www.dtm.de


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 - od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose